105 miljoner till utveckling av svenska småföretag

Utveckling är viktigt för att stärka konkurrenskraften. Nu kan små företag söka pengar för att utveckla varor och tjänster och bredda sin marknad internationellt.

Erbjudandet om Affärsutvecklingscheckar är en förlängning av det så kallade produktutvecklingsprogrammet. Nytt för i år är att företag kan söka stöd inför en internationalisering. Totalt fördelas sammanlagt 105 miljoner kronor till små företag i hela landet som vill utveckla sina varor eller tjänster, och/eller bredda sin marknad internationellt.

Insatsen riktar sig till företag som har två till 49 anställda och en omsättning på minst en miljon kronor. För utveckling av varor och tjänster kan företagen söka mellan 50 000 och 500 000 kronor. För internationalisering kan de söka mellan 50 000 och 250 000 kronor. Företagen ska själva medfinansiera sin insats med lika mycket pengar.

-Det finns en stor tillväxtpotential bland små svenska företag. Med hjälp av affärsutvecklingscheckarna kan vi bidra till att företagen utvecklas snabbare och på så sätt stärker sin konkurrenskraft, säger Tillväxtverkets tf generaldirektör Birgitta Böhlin.

Tillväxtverket samarbetar med Almi, Länsstyrelsen i Stockholm, Västra Götalandsregionen och Östsvenska handelskammaren. Deras roll är att informera om Affärsutvecklingscheckarna och bistå i företagens ansökan om stöd.

Källa: Tillväxtverket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.