Mäta annat än tid och pengar? Må gott?

Malta den 12 november, 2012. Bild Angela Stenberg.

Mäta annat än tid och pengar? Må gott?

Hur mår du, mår du gott?

Hur mycket inkomst har ditt företag genererat den här veckan?

Vilken fråga är viktigast för dig?

Dom hänger ihop, de här frågorna, eller hur? Svarar man ja på den ena brukar det vara ja på den andra också.

I förra veckan föreläste jag om att mäta annat än tid och pengar i företaget. En intressant fråga. Under alla år som företagare har jag mätt tid och pengar. Det var först när jag insåg att mer pengar inte skulle köpa den frihet jag önskade som jag började undersöka andra alternativ.

Jag hittade lösningen som ger frihet i två saker:

  1. låga kostnader
  2. digitalisera affärsmodellen

Jag mäter fortfarande pengar. Men har målet att automatisera mina inkomster så att tiden är frikopplad från pengarna. Redan nu, 1 år efter digitalisering av affärsmodellen, har jag frikopplat tiden från pengarna i hög grad. Min tid är till 10 – 30% kopplad till pengar. I övrigt fri.

Och jag mår gott. Mycket gott!

I veckan skrev Deepak Chopra två artiklar i ämnet, han föreslår att vi ska stanna upp och ställa oss frågan: Hur vill du att ditt arbete ska kännas?

Avslappnande? Ha kul? Vara nöjd med dig själv? Ingen press? Uppskatta alla steg till dina mål? Låta dig bli uppslukad av processen? Vara fokuserad och balanserad på samma gång?

Det är viktiga saker att mäta. När du mår gott gör du ett bra arbete och tjänar mer pengar, när du tjänar pengar gör du ett gott arbete.

Richard Branson skriver om regeringen i Bhutan som tillsatt en minister för Lycka. Det är samma princip: fokusera på lycka och befolkningen kommer att må gott vilket gör dom mer produktiva och landet kommer att ha en god ekonomi.

Din uppgift är att ta reda på vad som får dig att må gott. För mig är det frihet. Nu är jag nyfiken! Skriv i kommentarerna här nedan! Vad ska du mäta? Vad får dig att må gott?

Anna Åberg

 

Anna Åberg

Har varit företagare sedan 1986. Lever som Digital Nomad, just nu på Malta. Min ambition är att inspirera fler till att leva sina drömliv. Idag säljer jag e-kurser i hur man digitaliserar sin affärsmodell.

Anna Åberg has 8 posts and counting. See all posts by Anna Åberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.