Ansträng dig mindre och uppnå mer

Av Johanna Järvstråt

Att driva företag kan många gånger kännas motigt och innebära hårt arbete. Hårt arbete som inte nödvändigtvis behöver vara en del av din vardag – detta menar Bengt Alvång, författare och ägare av rekryteringsföretagen ”Fokus rekrytering” och ”Haga rekrytering”.

bengt_alvangDet finns många risker med att arbeta för hårt; du kan bli ineffektiv, tappa energi och till slut även bli sjuk. Faktorer som alla kan påverka ditt företag negativt.
– Att arbeta för hårt kanske fungerar kortsiktigt, men långsiktigt kan det snarare få motsatt effekt för dig och ditt företag, konstaterar Bengt.

Istället menar Bengt att det handlar om att skaffa en balans i livet, men också skapa en miljö på arbetsplatsen som tillåter denna balans.
– Man kan inte bara fokusera på karriären, man måste fokusera på andra delar i sitt liv också. Jag har sett många säljare som kört slut på sig för att deras liv inte varit i ordning, förklarar han.

Bygga en långsiktig framgång
Temporärt kan denna balans innebära att man hamnar i skuggan av andra företag – men inte i långa loppet. Genom att finna ett inre lugn blir du inte bara mer kreativ utan även mer positiv vilket gör att du tacklar motgångar bättre och attraherar framgång.

– Det gäller också att ta ansvar för sina anställda. För en långsiktig framgång måste alla – inte bara du – känna sig tillfredsställda utan att få dåligt samvete när det finns saker som de inte klarar av att ta hand om. Det handlar inte om förmåner utan om ett genuint intresse, fortsätter Bengt.

Genom att skapa en uppmuntrande miljö där det är okej att misslyckas blir det med andra ord lättare att lyckas och ditt företag får således ett starkare varumärke med ett gott rykte – men till mindre ansträngning och mindre arbete.
– Att nå framgång utan att anstränga sig blir resultatet av att ha en fin balans och en uppmuntrande inställning med god tro till livet. Att anstränga sig så lite som möjligt får aldrig vara målet i sig – man ska inte vara rädd för att arbeta hårt, men man ska inte heller vara rädd för att slappna av och leva sitt liv till fullo, avslutar Bengt.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.