Äntligen höst

nypon

 

Vad snabbt den går, tiden. Svish! så har hösten rullat igång utan att vi riktigt hinner med och helt plötsligt hittar vi oss själva insnärjda i de gamla vanorna vi hade bestämt att vi inte skulle ta med oss efter semestern. Vi som skulle ju börja om! Göra annorlunda. Leva hälsosamt och ha tid över. Eller är det bara jag och de jag har omkring mig som känner och tänker så?

Om du känner igen dig, här kommer 5 tips som kan hjälpa dig ur trasslet av gamla oönskade vanor:

 

  • Ändra ditt schema. Det finns sådant du vill ta bort och sådant du vill lägga till, eller hur? Låt nya hälsosamma vanor tränga bort de ohälsosamma.
  • Skaffa ett dreamteam. Vilka andra är sugna på att komma igång med träning, morgonpromenader och att äta sunt? Gör en gemensam sak av satsningen och sätt ihop ett dreamteam med peppare och påhejare.
  • Måla på både kort och lång sikt. Dröm dig ett halvår fram, sätt upp mål och delmål och planera den här veckan i detalj. När, var, hur och med vem. Kom ihåg att planera belöningar också, ju hälsosammare desto bättre?
  • Börja idag. Något av allt det du vill göra kan du börja med redan idag. Nu? Det blir inte bättre eller lättare sen, snarare tvärtom. Ju snabbare du kommer, desto mer kommer du tacka dig själv i ett regnigt ruskigt oktober.
  • Gilla hösten. Hur härligt det än är med sommar, värme och att ta dagen som den kommer underlättar rutiner för oss. Gilla hösten och var rutinerad, det du gör idag kan mycket väl vara morgondagens rutin.

Äntligen är det höst som ger oss världens möjlighet att skapa nya hälsosamma rutiner i våra vardagsliv. Nu kör vi. Igen?!

Heja heja oss!

//Malin Lundskog

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.