Använd de tillgångar du har för att nå framgång

Av Sara Lundgren

Det finns många som har drömmar, bra idéer och saker de skulle vilja uppnå. Allt för många stannar kvar i drömmarnas värld. Största anledningen till att de inte försöker ta sig längre, är argumentet: ”om jag bara hade, skulle jag”. Nina Jansdotter jobbar bland annat som jobbcoach, hon nätverkar mycket och har nyligen lanserat rit-appen SocialDenniz, vilket varit hennes idé och dröm.

Nina1”Om jag inte var för gammal.” ”Om jag hade en annan utbildning.” ”Om jag hade ett annat jobb.” Nina känner många som har bra idéer och stora drömmar men berättar att det ofta låter så här. Drömmen kan vara att starta ett eget företag eller att på något vis utveckla den verksamhet man redan har. Ibland kan det finnas verkliga anledningar till att inte våga satsa, men oftast så är det bara att förvandla alla dåliga ”om” till ”OM jag vill så kan jag!”
– Vill man verkligen något, då hittar man en väg där energin som man får från sin passion till ämnet, öppnar dörrar för en, förklarar Nina.

Nina berättar att hon inte haft något kapital, men hon har haft en vilja och med den har hon byggt upp sin karriär. Det gällde även nu när hon lanserade sin app och skulle nå ut med den. Hon hade inte en miljon för att sprida nyheten, men hon hittade olika sätt att nå ut. Det var bland annat genom vägar via kontakter och genom mycket hårt eget arbete.
– Det finns få saker som slår en jäkla anamma och driv, därför kan man komma väldigt långt på det, förklarar Nina.

Istället för att gräma dig över vad du inte har, titta dig omkring och se vilka resurser och egenskaper du faktiskt har. Nina menar att man kan börja i en liten skala och utefter det ha tillit och förhoppning om att det ska ta en vidare mot sin företagsdröm. Antingen så lyckas du och blir väldigt glad över det. Eller så misslyckas du och tar lärdomar.
– Av misslyckanden kan jag ha fått massor med nya kontakter och jag har lärt mig många saker som gör att nästa försök kommer att gå bättre, säger Nina.

Man behöver bli påmind om att man faktiskt kan. Ofta när man misslyckas med något blir man besviken för det man inte fått. Tänk då att du fått andra saker som lärdomar och kontakter i stället. Det är alltid lättare att ha ett hinderstänk. Möjlighetstänkandet kräver en större ansträngning.
– Jag får jobba varje dag för att inte falla in i negativitetstänkandet. Det är bara att kämpa på och försöka byta ut de negativa tankarna mot positiva. Man får ha låga dagar då och då men inte fastna i dem. Då kan det vara bra med coachhjälp eller mentorskap för att försöka komma på positiva fötter igen, avslutar Nina Jansdotter.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.