Årets Företagare 2012

Mattias Nygren från spelföretaget Tarsier Studios fick priset Årets Företagare och Benjamin Kainz, Oscar Lundin och Arvid Morin från Ung Omsorg utsågs till vinnare av priset Årets Unga Företagare vid kvällens gala i Stockholm.

– Årets vinnare är företagare som driver företag i framkant inom två vitt skilda, men samtidigt nydanande branscher. Vi hoppas utnämnanden kan bli både ett erkännande, men också en sporre till fortsätta framgångar, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna. Mattias Nygren har de senaste tio åren byggt upp ett väldigt framgångsrikt företag som idag har 47 anställda. Samtidigt har företagets framgångar också bidragit till att Karlshamn, där företagets huvudkontor ligger, blivit en samlingsplats för upplevelseindustrin.

– Det är så många som har en del i att göra det här möjligt för mig och för vår verksamhet. Våra medarbetares talang, uthållighet och kreativitet har gjort att vi är så framgångsrika. Jag är oerhört stolt för att få representera det arbete vi gör tillsammans, säger Mattias Nygren från Tarsier Studios.

Ung Omsorg vill förbättra det sociala livet för äldre och öka intresset för vården bland unga. Idag engagerar man 600 unga medarbetare på flera orter. De tre grundarna startade företaget parallellt med sina studier på Handelshögskolan i Stockholm och har Carema som nationell samarbetspartner.

– Det är kul att vara del av en samhällsförändring där vi använder företagandet som verktyg. Priset är ett kvitto på allt arbete som våra unga medarbetare lägger ned runtom i landet varje vecka, säger Benjamin Kainz som driver Ung Omsorg tillsammans med Oscar Lundin och Arvid Morin.

Årets Företagare Pristagare 2012:

1:a plats: Mattias Nygren Tarser Studios, Blekinge

2:a plats: Magnus Emilsson, Carl Lundgren, Jonas Stenberg, Stefan Strömberg Ystad Saltsjöbad, Skåne

3:e plats: Magnus Berggren 8848 Altitude, Västra Götaland

Årets Unga Företagare Pristagare 2012:

1:a plats: Benjamin Kainz, Oscar Lundin och Arvid Morin Ung Omsorg, Stockholm och Småland

2:a plats: Dalal Taha Stjärnfallets förskola, Skåne

3:e plats: Diana Svensk Diana Svensk Fashion, Stockholm
Källa: Företagarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.