Att bidra till andras utveckling

Caroline Murray Carlsson har företagande i blodet då hon växt upp i en företagarfamilj. Föräldrarna drev ett tidningsförlag med utgivning av tidningar för transportbranschen. Att hjälpa till i företaget var en naturlig del av Carolines vardag, att t ex som 11-åring packa upp tidningar på mässor eller som tonåring stå i mörkrummet för att framkalla bilder.

Ctio minuter om dagenaroline pluggade ekonomi med marknadsföringsinriktning på universitetet och efter examen var hon anställd på flera stora företag där hon ansvarade för marknadsföringen. Det hon tyckte var mest roligt var att jobba med sin egen personal så att alla trivdes och presterade sitt bästa. Men till slut tröttnade hon på de långa resorna och bestämde sig för att starta eget.
– Det är svårt att tycka det är roligt när någon annan bestämmer vart jag ska, säger Caroline. Jag ville bestämma själv vart jag ska.

Under årens lopp har det blivit flera olika företag med olika namn och olika ägarkonstellationer. Gemensamt för de olika verksamheterna är att utbilda människor i grupp som vill utvecklas och ha kul.

Idag driver hon Lustra Utveckling AB tillsammans med sin make, ett företag som brinner för att få människor att glänsa på jobbet.
– Alla verktyg vi skapar är för att människor ska ha kul och göra sitt bästa på jobbet, berättar Caroline. För mig är det fantastiskt att få möjlighet att bidra till att företagare och andras företag glänser och uppnår sina mål.

Lustra består av två delar. Dels erbjuder man utbildningar som får andra att glänsa på jobbet, dels hjälper man andra utbildare att skapa egna utbildningsplattformar.
– Vi driver bl a kursplattformen Mitt klassrum, där vem som helst kan hyra ett digitalt klassrum, berättar Caroline. Det gör det möjligt för alla som är nyfikna på e-lärande att komma igång snabbt och enkelt med digitala kurser.

Ett annat projekt Lustra driver är Småföretagarhjälpen där småföretagare kan få hjälp med utbildning och expertråd gratis eller till en mycket låg kostnad.

Det bästa med att vara företagare tycker Caroline är friheten att skapa det man själv vill.
– Att få bidra till andras utveckling är bland det bästa jag vet, avslutar hon.

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Mångsysslande livsnjutare som lever efter devisen 'Everything is possible!' Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

Petra Ariton has 14 posts and counting. See all posts by Petra Ariton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.