Att hålla balansen utan stöd

Av Kikki Sandström

Anna HeliophiliaVad mår vi egentligen bäst av? Att producera och vara stolt och nöjd med det vi gör på en plats där vi känner oss hemma, eller ha en karriär med ett välbetalt och krävande jobb i storstan? För Anna Adolfsson är svaret givet!

Hon lämnade Stockholm och sitt arbete som risk controller där hon även jobbade med internrevision och åkte hem. Nu bor hon i en liten stuga som ligger mitt i småstaden Motala och stormtrivs. Där rår hon sig själv. Trots att hon inte själv har några företagare i släkten kände hon drivet att starta eget företag och vad var då naturligare än att använda sig själv som resurs och jobba med det hon var duktig på. Idag är hon skribent, projektledare och guide, ett naturligt potpurri av tjänster för Anna.

Hon ser stor glädje i att ta eget ansvar för sitt liv, att våga starta företag. Vi har levt i en tid när vi tänkt att någon annan tar hand om mig med jobb, sjukkassa och pension. Den tiden är på väg att försvinna och nu måste vi ta tag i de bitarna själv. Du är inte säker ens om du har ett fast jobb idag. Vi måste ta hand om oss själva menar Anna och menar att det pågår ett paradigmskifte. I början på 1900-talet gick vi från bondesamhället till industrisamhället. Nu får vi återgå på sätt och vis och leva på bönders vis vad gäller ”som man sår får man skörda”.

Anna anser att vi behöver komma bort från konsumtionshetsen och lära oss att vi inte behöver ha alla de prylar som kostar en massa pengar och som kräver en hög lön. Hon lever själv efter den devisen.

Hon gillar tanken att skapa ur kaos och tar exemplet då hon skapar texter. Först är det en massa spridda ord och meningar som ska få en röd tråd så att texten blir begriplig och läsvärd.

Just nu är Anna i slutfasen på ett guideprojekt där hon skapar program och arrangerar en resa till Indien den 11 – 23 februari 2014. Att sälja in resan är främsta uppgiften just nu. Hon följer själv med som svensktalande guide med en mycket god kunskap om Indien där hon bott en hel vinter. Programmet är väl genomtänkt och är inte så späckat att det inte finns tid för vila och reflektion. Dessutom inte ensidigt utan de som följer med på resan får ta del av flera olika saker som kännetecknar Indien. Just detta med en svensk färdledare är unikt och Annas företag Heliophilia riktar sig till människor som gärna velat men inte vågat åka själv. Intresserade kan läsa mer på sidan Unna Dig Indien.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.