Att hitta sitt varför

Av Veronica Jugen

”Jag hade drabbats av återkommande njurinfektioner och min läkare försökte få mig att ta någon dag sjukledighet, men i den branschen jag var så existerade inte den lyxen. Jag jobbade oftast 12–15 timmar per dag. Vad som gjorde att jag tillslut sa upp mig va att jag hade råkat ut för en njurinfektion för andra gången på ganska kort tid och jag hade blivit tillsagt av min läkare att vila. Givetvis var det inte möjligt och eftersom jag hade så pass ont att jag inte kunde sitta så inrättade jag mitt kontor på golvet och låg där med alla mina paper, flygbiljetter och telefonen alldeles intill mig. Min läkare som vid det här laget börjat förstå min situation ringde och kontrollerade om jag var hemma, men där var det inget svar. Därefter ringde han mig på kontoret och undrade vad jag gjorde sittandes på kontoret när jag borde vara hemma och vila. Mitt svar fick till och med mig att häpna ’Men jag sitter inte, jag ligger’. ”

Fia Hobbs pratar om sin drivkraft, sitt varför, anledningen till att hon är där hon är idag. Idag är hon är kropp- och samtalsterapeut, VD för Arcadia FriskVård AB samt ordförande för nystartade Fonden för CancerFriskvård. Vägen dit började på riktigt där i New York, med läkaren i andra änden av luren. Samtidigt som hon hade uttalat orden ”Men jag sitter inte, jag ligger” så insåg hon hur otroligt dumt det lät, hur hon brände ut kroppen i förtid. Där och då bestämde hon sig och två månader senare var hon arbetslös.

Någon tid senare såg hon en annons för akupunkturstudier som intresserade henne och när hon väl kom dit fick hon reda på att hon först var tvungen att lära sig qigong. 10 veckor senare blev hon antagen. Efter det följde flera studier och utbildningar, både öster- och västerländska.

Fia hade länge haft tankar om att starta ett rehabcenter för cancerpatienter och deras anhöriga, något som det funnits stor efterfrågan på.
Cancer. Något som vi nog alla drabbats av, antingen själva eller som anhörig eller närstående. Idag drabbats en av tre någon gång av cancer, om 15 år har det stigit till en av två. Hälften av befolkningen. Det är väldigt många, minst 30% av dem kan undvikas med hjälp av ändrad livsstil där rökning är den största boven som kostar samhället 30 miljarder kronor varje år.

Hon började med företaget Sensi Femme och deras brösthandske. En handske som ska underlätta vid självundersökning av brösten då den ökar fingertoppskänsligheten upp till sex gånger.
Då hon insåg att oroande få undersöker sina bröst gav de sig ut på föreläsningar, bland annat till Almedalsveckan och hälsomässan för att informera om vikten av att kolla sig regelbundet.
Något annat få även vet om är att mammografi inte fungerar på alla. Fia pratar om täta bröst, alltså bröst med tät bröstvävnad. Desto yngre du är, ju vanligare är det med täta bröst, och på just dessa är det väldigt svårt att upptäcka förändringar med mammografi, till dessa behövs ultraljud för att kunna se.

Idag är rehabcentret ett faktum. Det spelar ingen roll vilken typ av cancer du har, om du är man eller kvinna, eller om du är anhörig, alla är välkomna.  Utöver det finns Fonden för CancerFriskvård som vänder sig till de som är färdigbehandlade och deras närstående och erbjuder cancerfriskvård i Spanien.

Fia Hobbs hittade sitt varför och med hjälp av den drivkraften sin rätta plats i livet.
Har du hittat ditt varför? Vad är din drivkraft för att hitta dit du vill?

 

I boken Boosta din Business är Fia Hobbs en av 30 kvinnor som delar med sig av sina bästa marknadsföringstips. I WebbRadio Ariton kan du lyssna på hennes berättelse om att hitta sitt varför.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.