Att våga synas och nätverka på sociala medier

Av Ingvar Nilsson

Jens C Hilner har utvecklat sina egna strategier för att marknadsföra sig och nätverka på sociala medier. I början kan det kanske kännas lite läskigt och vi kan vara rädda för att göra fel, menar han. Men på samma gång lär vi oss vad som fungerar och inte fungerar.

JensCHilner_Press10_Fotobyline_CalleDrange – Det första du ska göra är att skapa dig en gillasida för att så många som möjligt ska få möjlighet att kunna se dig. Du ska uppdatera sidan några gånger om dagen så att det finns aktivitet på sidan. Posta gärna bilder eller filmer som är relevanta till dina inlägg eftersom detta ger bättre spridning än inlägg med bara text säger Jens.

Kolla också vilka inlägg som ger mest utdelning i ”gillatryck”, kommentarer samt delningar av din sida. Din sida får lite mer synlighet av Facebook om det finns gillatryck, kommentar och delning i samma inlägg.
– Du kan även annonsera på olika sätt. Förvisso kostar det pengar men lönar sig flera gånger om när du lärt dig egna strategier och vad som fungerar just för dig. Genom detta så ökar du synligheten för din sida och dig själv, berättar Jens.

Bygg nätverk
När du nätverkar, så gör det generöst. Med det menas att det du ger ut får du tillbaka. Ofta flera gånger om också eftersom det blir ett slags ”social karma”. Genom detta så kommer du enligt honom också att få stora kontaktnät och med det följer att du har många personer runt dig med mycket erfarenhet som du kan ha nytta av.

 Glöm inte bort att nätverka ”live” så att du bygger nätverk den vägen också. Det är ju också roligt att träffa lite folk då och då. Förena ”nytta med nöje” säger Jens och avslutar med glimten i ögat och ett leende på läpparna:
– När du tror på dig själv och det du gör så lyckas du ofta också.

  • Var dig själv för det är det som gör just dig unik och en möjlighet att sticka ut från mängden.
  • Våga bjud på dig själv.
  • Visa att du är en mänsklig genom att inte dölja dina brister och fel.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.