Berika och värna livet

Nu ger Elisabeth Jönsson ut första boken i Punctum saliens regi ”Berika och värna livet- Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration”. 

Bokens innehåll bygger på tio olika uppdrag, inom ramen för bloggutmaningen ”Berika och värna livet”, som publicerades på Punctum saliens mellan april 2011 till och med februari 2012. Uppdragen som berör musik, platser för vårt liv, litteratur, livsdrömmar för att ge några exempel, har nu omarbetats och vidareutvecklats för publicering i bokform.

Med passion för människor, skrivande och skapande startade Elisabeth Jönsson hösten 2010 inspirations- och kulturprojektet Punctum saliens.

– I ett samhälle som ställer höga krav på att prestera och visa på resultat behöver vi alla andningshål för att hitta tillbaks till oss själva och det vi vill stå för. Här har kulturen en viktig uppgift. Punctum saliens grundfilosofi är att vi behöver kulturen och de konstnärliga, kreativa uttrycken för att bli och få vara hela som människor.

-För mig personligen innebär Punctum saliens, “den springande punkten”, en personlig livshållning och en möjlighet att utforska sådant som jag värdesätter högt i livet. Jag vill lyfta fram skönheten i tillvaron, ge ett bidrag för att världen ska bli en vackrare och mer medmänsklig plats att vistas på.

Utifrån innehållet i boken får läsaren möjlighet ,att utifrån olika företeelser i tillvaron, stanna upp, betrakta, reflektera och också om lust skriva ner sina tankar.

– Genom den starka mediepåverkan vi utsätts för idag är det lätt att bli påverkad av grupptrycket. För att tänka nytt, innovativt och få kraft att driva igenom sina idéer måste vi veta vad vi verkligen vill. Kulturen kan vara en fristad då den ofta inte är så kommersialiserad. Flera studier har också visat att regelbundet intag av kultur såsom till exempel konsert och/eller teaterbesök kan vara mycket välgörande för hälsan.

På Punctum saliens lyfter Elisabeth fram det av människor skapade och inspirerar till eget skapande för bättre hälsa och ökad livskvalitet. elisabethpunctumsaliens

Vår rikaste tillgång när vi utforskar tillvarons skiftande nyanser är våra känslor. Det är känslorna som gör oss mänskliga. De känslomässiga nyanserna känslorna gör tillvaron rik och ger livet färg. Alla vinner på att få en rik kontakt med sitt känsloliv, inte minst för att världen ska bli en mer mänsklig plats att vistas på.

 

Boken Berika och värna livet – Tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration är en annorlunda och kreativ medmänsklig gåva till dina anställda, kollegor och vänner.

Boken går att beställa hos nätbokhandlarna eller genom att skicka ett mejl till elisabeth.jonsson@punctumsaliens.se. Beställer du boken direkt av Elisabeth har du möjlighet att få den signerad. 

 

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

En reaktion till “Berika och värna livet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.