Chefen som har som främsta uppgift att skapa wowprägel på hela företaget

Av Nina Jansdotter

Tomas LydahlTomas Lydahls uppgift som VD för Key Solutions, som nyligen utsågs till landets tredje bästa arbetsplats i kategorin mellanstora företag, är att hjälpa andra att utvecklas som ledare och medarbetare. Plus att sätta sin wowprägel på hela organisationen. Han ska ha kontakt med uppdragsgivare, säljare och ledningen för att säkra att de levererar wow precis överallt i alla led.

Du är framgångsrik föreläsare med en fullbokad kalender. Vad tänkte du när du fick erbjudandet om att bli VD?
– Min första tanke var att jag redan hade världens bästa jobb och att jag inte kunde tacka ja till VD positionen. När jag upptäckte att det jag saknade mest med världens bästa jobb, att inspirera människor dagligen. Istället för att endast göra det när jag föreläste fick jag nu möjligheten att göra det varje dag och då insåg jag att jag hittat drömjobbet jag inte trodde fanns. Chansen att få genomsyra mitt wowtänkande i hela organisationen samt att allmänt kunna inspirera människor varje dag, säger Tomas entusiastiskt.

Vad blir det första du kommer att fokusera på i ditt jobb?
– Min första uppgift som jag gav mig själv är att prata med alla medarbetare för att identifiera utvecklingsmöjligheter inom personaltrivsel och personalutveckling. Plus att detta gör att jag lär känna hela personalen ganska fort.

Vikten av att ge individuell bekräftelse
Grunden i deras filosofi är att se och bekräfta varje individ så ofta tillfälle ges och gärna på daglig basis så det blir hans främsta fokus framöver, fortsätter han.

– Att ge kontinuerlig feedback och rak återkoppling är grunden till en framgångsrik, effektiv och glädjefylld arbetsplats, vilket också priset genom organisationen Great Place To Work , tredje bästa i kategorin mellanstora företag visar med all tydlighet.

Kontinuerligt växande
Vi är också väldigt bra på förändringar fortsätter han. De ser sin organisation som en levande organism där alla ständigt behöver kompetensutveckla sig för att hänga med.

– En stor del av kompetensutvecklingen hos oss handlar om personlig utveckling därför den är grunden till det mesta. Varje individ behöver utveckla sig själv kontinuerligt för att hitta sin egen wowfaktor och bli så bra man någonsin kan.

När medarbetarna känner att de får många möjligheter att växa som individer så skapas också en grogrund för trivsel hos alla samt en stor lojalitet mot både teamet och arbetsgivaren avslutar Tomas Lydahl.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.