Christina Arebratt en pärla i norr!

Av Christer B Jansson

Christina ArebrattEn pärla i ett ostron tar år att skapa och startar med ett sandkorn som skaver. Så är också fallet med denna kvinna där åren har gett kunskap och kompetens. Förmåga att hantera sig själv, ett intresse för nya kunskapsområden och på ett imponerande sätt löst de situationer som dykt upp under resans gång. Detta har tillsammans skapat en ytterst kompetent och professionellt driven affärskvinna. Så hur började det hela?

Christina Arebratt arbetade inom Hotel & Resturant och arbetade mycket med människor. Utbildade sig dessutom till Civilekonom under tiden. 1993 slog fastighetsbubblan till och som de flesta vet gick Sverige igenom ett tufft stålbad dessa år. Under denna tid startade Christina ett incentivföretag med en inriktning på ”vildmarksstuket” som hon själv kallade det. Att driva eget skapade ett intresse för hur bokföring fungerar så det blev till slut en anställning på Öhrlings revisionsfirma. Så med det intresse Christina alltid haft blev det till slut egen bokföringsfirma. Sedan kom intresset för människor och gjorde sig påmint igen så en kurs i grundläggande psykologi klarades av och så födde hon barn till världeni början av 2000 talet. Här dyker en annan sida upp av företagaren och den strukturerade analytiska människan jag intervjuat. Den kreativa Christina dyker upp, så det blev designkurser, en egen reklambyrå och konferensanläggning. Sedan blev det mer och mer design. Med denna kompetens bakom blev det också naturligt att ägna sig år verksamhetsutveckling och hjälpa andra företag utvecklas. Små och medelstora företag samt entreprenörer då kompetensen att förstå företagande, ekonom och vad som idag kallas Visibility Management gör henne unik som konsult.

Idag arbetar hon som verksamhetsutvecklare i familjeföretaget och hjälper företag som vill starta upp, utvecklas och/eller nå nya marknader. Jag frågade hur hon hanterade balansen mellan företagandet dvs ordning på struktur och siffror med hennes starka kreativa förmåga. Denna motsats är inte alltid lätt att hantera och jag har sett många entreprenörer gå konkurs av denna anledning. Christina balanserar detta med egna konstprojekt där hon låter sin kreativa förmåga få ta den plats den behöver.

Vad tycker du är viktigt att tänka på som du vill ge som råd till andra företagare?
”Marknadsföring och försäljning är A & O i ett företag. Utan kunder inget företag. Kom också ihåg att du är företaget så engagera dig och gör dig synlig på marknaden”.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

3 reaktioner till “Christina Arebratt en pärla i norr!

 • 2014/01/12 kl. 21:34
  Permalink

  Hej! Jag finns i Härnösand, södra Norrland 🙂

  Svar
 • 2014/01/12 kl. 21:35
  Permalink

  Hej! Jag finns i södra Norrland i Härnösand

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.