Christina Lindkvist – Illuquist – En kreativ illustratör och mångsysslare

Christina Lindkvist är en mångsysslare. Hon är innovationsvetare, kreativitetskonsult, trubadur, designer, fritidsledare och nu har hon startat eget som illustratör.

Jag startade mitt företag, Illuquist, eftersom jag tyckte att det var dags.Det finns vissa saker som jag skulle vilja göra i livet och jag har länge haft en tanke att jag skulle vilja ha ett företag.

Christina Lindkvist
Christina Lindkvist
Foto: Örjan Fredriksson

Kreativitetskonsult
Från början hade jag tänkt arbeta som kreativitetskonsult. Jag skulle föreläsa och hjälpa andra bli mer kreativa. Det är något som jag arbetat med tidigare och som jag vet är efterfrågat. Jag gjorde en föreläsning innan jag lämnade in min affärsplan och det kändes fel. Om jag skulle jobba med att föreläsa skulle jag bli less. Visst kan man ändra sin föreläsning, men grunden blir ändå detsamma. Jag är less på alla teorier om hur det kanske fungerar. När jag är 50 år kan jag jobba med att föreläsa om teorier.Jag kände att jag ville arbeta med något konkret. Något man kan ta på.

Streetware
För ungefär 3 år sedan arbetade jag i nattväxeln på Taxi och jag brukade sitta och rita mellan samtalen. En dag gick en av Taxichaufförerna förbi och såg vad jag ritade. Han undrade om han fick använda mina bilder för att trycka på de t-shirts han sålde i sitt företag. Det visade sej att han hade ett företag som sålde streetware, alltså kläder till de som skejtar eller åker snowboard.

Jag frågade om hans företag och upptäckte att han inte hade någon affärsplan. Då bildade han en styrgrupp för företaget där jag fanns med och styrde upp det arbetet. Jag blev mer och mer inblandad i företaget Courtrai Apparel.

Jag har ingen anknytning till Streetware och var tvungen att snabbt sätta mej in i branschen. Det gjorde jag genom att intervjua  olika aktörer i branschen. Jag har designat, stickat och virkat över 200 mössor som vi sålt i företaget. Under intervjuerna fick jag även en idé att göra en dokumentär om kulturen runt bräd- och skidåkning.  Jag blev bekant med filmaren Joel Ekström och i somras var det premiär för Lycka, Passion och blöta vantar – en film om autentiska shreddare.

Illustration
Självporträtt

Illustratör
Nu arbetar jag i mitt företag Illuquist som illustratör, något jag verkligen brinner för.

Ända sedan jag var liten har jag tyckt om den värld som öppnar sig i ett blank papper. Jag kan sitta i timmar och rita – det är som att världen runt omkring mig bleknar. Det är också så mångfacetterat att jobba med färg och form – det finns många olika tekniker och material att utforska och lära sig mer om.

Jag ritar helst olika karaktärer, gärna med lite skruvade detaljer. Jag gillar det underfundiga i ett ben som är lite för långt eller vridet åt fel håll, ett lustigt minspel eller nått annat som gör att man drar lite på munnen. Mina ledord är fantasi, glädje och passion och det tror jag också att man ser i mina illustrationer.

Framtiden
Jag har alltid nya idéer och vill att det ska hända något hela tiden. Händer det inget blir jag less och lägger av. Jag skulle vilja ha ett företag som säljer en produkt. Bara en och en unik produkt som ingen annan har. Det skulle vara kul och jag har en idé som jag går och ruvar på.

Slutord
Jag tycker att fler borde starta eget företag. Nej, jag rekommenderar faktiskt att alla ska starta eget. Det är kul och det är inte så svårt!

Mer om Illuquist och Christina:
Illuquist
Christina på Twitter
Courtrai Apparel
Lycka Passion och blöta vantar – en film om autentiska shreddare.

Agneta Lundström

Det första intrycket av Agneta är att hon är glad och engagerad. Hon har nära till skratt, men när hon pratar om vikten med att information fungerar märker man allvaret. Agneta arbetar idag med att skapa enkla webbsidor som kan användas för att förstärka webbinformation. Förutom detta skriver Agneta krönikor, artiklar och håller utbildningar i sociala medier.

Agneta Lundström has 7 posts and counting. See all posts by Agneta Lundström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.