I den bästa av världar

Jag ser det här med hälsa på två sätt:
1) jag älskar mitt jobb som hälsoentreprenör, och är överlycklig att det finns människor som har andra passioner och därför behöver mig och mitt företag.

2) Jag önskar att mitt jobb som hälsoentreprenör var helt onödigt och är lite ledsen över att det finns människor som behöver mig och mitt företag.

Nej, egentligen finns det ungefär hur många aspekter som helst på det här med hälsa, men i den bästa av världar hade vi inte behövt tänka på det. I den bästa av världar hade vi hälsat helt naturligt. Hela tiden. I den bästa av världar hade vi vågat blanda och ge av:
Sans! Förstånd, motivation, logik, kunskap, erfarenhet med
Obalans! Vi hade vågat stressa massor. Utan att vara rädda, för vi hade sett till att blanda stressen och obalansen med
Vila! Vi hade vilat från det ena genom att antingen göra det andra eller göra absolut ingenting. Vi hade sett vår
Kropp! och vår
Knopp! som de viktigaste resurserna i vårt liv, utan att vänta på att ta oss an dem sen. Efter alla måsten och ”ska bara”. Vi hade fyllt dem med den mest näringsrika, bäst energigivande varianten av
Kost! Färgglad, vitamin- och mineralrik kost som ger tillräckligt med
Kraft! så att vi orkade jobba och driva våra företag till den succé vi drömmer om, orkade träna för att trigga igång alla måbrahormoner vi har i oss, orkade stärka våra knoppar och själar så att vi när dagen var slut kände en alldeles… Alldeles underbar
Lycka! Över att vara dem vi är, göra det vi gör och ha dem omkring oss som vi har omkring oss.

Det där är i den bästa av världar, och visst är det en sån värld vi vill leva i? Vilka delar av dem jag skrev om här ovan behöver du en extra push i? Behöver du äta bättre? Stressa mer? Träna mer effektivt? Här har du världens chans att berätta om det. Och ställa frågor! Jag är bara ett klick bort och om inte annat är jag tillbaka om 2 veckor igen. Tills dess: hör  mig och min kollega Malin den 12/1 på http://www.aritonforlag.se/category/webbradio-ariton/. Vi utlovar hälsosamma skratt och galet bra musik! Och vi tränar under skrivbordet, precis som på vilket kontor som helst….

Häng med i år igen: här på bloggen, varannan måndag. Eller på www.halsamera.se. Låt oss göra hälsovinster tillsammans! Kom ihåg: hälsa kan du göra varje dag.

Heja dig!

Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.