Dream the dream and live the life?

Hur lever man egentligen sitt liv bäst som egenföretagare och varifrån skall man hämta inspiration?

Jag har under mina två och ett halvt år som företagare hunnit med otroligt mycket saker, både i och utanför mitt företag. Jag har nätverkat, jag har använt sociala medier och jag har haft både med-och motgångar. En blick i backspegeln ger en omtumlande, omfattande och händelserik bild, av hur mitt liv sett ut under denna period.

Frågan kvarstår, har jag verkligen levt ut mina drömmar och verkligen levt livet? Den frågan har inte bara ett svar utan många och visst har jag stundtals blomstrat, levt ut drömmarna och levt livet med stort L. Vilka faktorer är då de, som hindrat mig, från att leva det ljuva företagarlivet?

Den största faktorn är rädslan! Rädslan av att inte räcka till, inte prestera tillräckligt bra och inte vara tillräckligt duktig i det egna företagandet. Denna rädsla är nog något som alla företagare drabbas av från och till, men låt inte rädslan stå i vägen för att nå drömmarna. Omvandla rädslan till nyfikenhet och våga testa.

En annan begränsande faktor för mig, har varit att jag satsat på fel typ av företag och uppdrag som inte har passat sättet jag har jobbat på. Detta är dock en mognadsprocess och man måste testa många olika företag och uppdrag innan man hittar rätt och får en förståelse för, vad som passar och vad som inte passar. Återigen är nyfikenheten A och O, för att komma så nära drömmen som möjligt.

Den sista och på flera sätt en mycket avgörande faktor har varit hur jag har investerat tiden. Bitvis har jag använt tiden mycket oeffektivt och helt enkelt tappat fokus och blivit för splittrad, för att jag har haft för mycket på gång samtidigt. Jag har lagt ned stor tid och energi på sociala medier och med facit i hand, har det inte egentligen resulterat i särskilt mycket. Sociala media i all ära, men från och med idag ser jag det endast som ett komplement till den övriga marknadsföringen.

Vad är då mina bästa råd till dig, för att du också skall kunna leva ut drömmarna och få livet med stort L. Investera din tid mycket sparsamt och ta inte på dig för mycket samtidigt. Våga vara nyfiken och låt inte dina rädslor bromsa dig. Jobba proaktivt för att marknadsföra dig och se till att du håller heta möjligheter heta!

Stort lycka till!

Magdalena K Westerlund

Driven och målfokuserad säljare med passion för personlig utveckling och med svart bälte i nätverkande. Är i dagsläget egenföretagare med konsultbolaget Mind & Soul (www.mindandsoul.se). Har en bakgrund inom life science med bred kunskap inom hela sälj- och marknadsblocket.

Magdalena K Westerlund has 9 posts and counting. See all posts by Magdalena K Westerlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.