Effektivitet som företagsidé

Av Maria Appelqvist

MonicaEffektivitet som företagsidé
Monica Iveskölds drivkraft och effektivitet märktes genast i samma ögonblick som denna intervju bokades. Hon var den som snabbast tog initiativ med tidsförslag om när vi kunde ha vårt virtuella möte där jag skulle få lära mig mer om det hon gör som företagare.

Effektivitet & framgång
När jag talar med henne så genomsyras jag av hur hela hennes engagemang och det jag kallar för hennes essens utgörs av ett honnörsord – effektivitet. Jag skulle vilja säga att det är detta som är hennes mission i livet, att sprida kunskap om hur du på olika sätt saboterar för dig själv så du inte kan skapa den effektivitet och framgång som du innerst inne önskar.

Din framgång hänger ihop med hur du hanterar din effektivitet, menar Monica. Din effektivitet är ett uttryck för hur du använder din tid. Hur mycket tid lägger du ned på att läsa dina mail, surfa på webben eller kommunicera på Facebook? Vad är det du gör som är ineffektivt?

Pionjär & innovatör av digital utveckling
Det som är det intressanta med Monica är hennes roll som pionjär på området digitala utbildningar. Hon var bland de första i Sverige att få vara med om att skapa distansutbildningar, så tidig att hon skapade en digital utbildning för Nordiska Ministerrådet hur de skulle använda sig av datorer. För vissa som är födda under en tid när datorer och den digitala teknik som vi har idag är självklar kan det låta märkligt, men för oss som varit med och minns skillnaden från maskinskrivaren till inköpet av den första datorn, ter sig den tekniska utvecklingen tämligen revolutionerande.

Monica som i grund och botten är datatekniker har varit med från teknikutvecklingens början. All denna kunskap har hon formulerat i konkreta utbildningspaket. Hennes kunder är organisationer som vill bli bättre på att kunna mäta hur effektivitet påverkar resultatet. Deras vinst kan mätas i två faktorer: tid och pengar. Dessa faktorer hänger nämligen ihop. Hur du använder din tid är ett resultat av din medvetenhet av att hantera pengar.

Tid & pengar
Frågan hur effektiv du är att hantera din tid är i högsta grad en fråga som intresserar människor som är framgångsrika. Det borde även vara en fråga som intresserar de som vill bli framgångsrika, även om det är lite fult att tala om det i Sverige. Att tala om pengar är tabubelagt i vårt samhälle och faktum är att det utgör en av mänsklighetens allra största rädslor. Monica drivs utav att hjälpa människor att växa. ”Varje gång det sker växer jag”, berättar hon.

Vill du bli rik?
Den insikt hon fått genom livet gör att hon kan säga att – om hon kunnat tillämpa dem tidigare – hade hon varit mångmiljonär idag. Det finns vissa faktorer som vi som människor behöver lära oss om vi skall bli framgångsrika, menar Monica.  Faktorer för rikedom hänger ihop med din effektivitet. Här är hennes tre bästa tips på vägen mot framgång:

1.       Ha koll på dina pengar, gör förteckning över dina inkomster och utgifter

2.       Skapa klara och tydliga målsättningar som går att mäta

3.       Gör uppföljning – genom att investera reflektionstid – av din målsättningar för att se vad du kan förbättra

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.