En bok om modernt ledarskap

Ylva svart färg kikar och skrattar väAv Nina Jansdotter

Livbåt för ledare är en guide som ledare, chefer och HR-människor kan använda för att lära sig mer om hur de kan använda coachning som ett verktyg i sin organisation. Boken är skriven av de tre coacherna Ylva Ekdahl, Anja Lindberg och Domenico La Corte.

Boken ger enligt Ylva Ekdahl en övergripande bild av coachning i företag i tre större delar:
1. Vad är coachning: en genomgång av vad coachning rent konkret är, hur det går till, vad man behöver tänka på, etiska regler, hur du kan vara en coachande ledare, osv.
2. Att välja coachning: coachformer, olika sätt att använda dem, hur du upphandlar, osv.
3. Storskalig implementering: hur du bygger en coachande organisation. 

Vem är det som står bakom boken?
– Vi är tre personer med olika ingång i både ledarskap och coachning. Anja och Domenico har arbetat i större organisationer, jag i något mindre. De har utbildat chefer och ledare, jag har arbetat med chefssupport och projektledning. Anja har en inriktning mot psykologi, Domenico mot ekonomi och jag mot HR. Vi kompletterar varandra och har också kunnat komma med olika vinklar i de olika kapitlen i boken, säger Ylva.

Varför behövs boken?
De fick frågan av Sten Lindqvist, dåvarande redaktör på Liber, om de skulle kunna skriva en bok om coachning. Det fick dem att fundera på vad de hade att säga. Flera av deras kunder hade sagt att de saknat en bok om coachning inne i organisationer, berättar hon.

–  Vi har genomfört flera seminarier om interncoachning där våra samarbetspartners (IKEA, Nordea, Logica, OKG mfl) deltagit med föreläsare och de väckte mycket stort intresse både inom coachvärlden såväl som ute i organisationer. Det gjorde att vi drog slutsatsen att den här boken behövs. 

De har haft många titelförslag. Alla tämligen drastiska. Den första slasktiteln, Direktörens Död, var Ylvas egen favorit – men de beslutade att de ville ha en mer positiv titel.

– Livbåt för ledare kläcktes av Domenico vid ett möte med vår förlagsredaktör och alla kände direkt att den var helt rätt.  

Vad kännetecknar det moderna ledarskapet?
– Det moderna ledarskapet är individuellt – varje ledare måste hitta sitt sätt att jobba med blandningen av chef, ledare och coach. Att vara en coachande chef innebär inte att du abdikerar från ledarskapet, du måste fortfarande vara den som tar beslut och pekar ut riktningen.

Framför allt behöver den moderna ledaren enligt Ylva använda sig av sina medarbetares kreativitet, nya idéer och tankar om bästa sättet att utföra arbetet. Det fungerar inte längre att peka med hela handen, tilläger hon. Alla kan enligt henne lära sig det coachande, moderna ledarskapet men för vissa är det en längre process att inse att det inte alltid är det mest effektiva och kreativa att ge råd och berätta hur saker ska göras. Det är svårt att släppa tanken om att goda råd är det bästa sättet att få människor att göra saker rätt. Men goda råd är inte alltid så goda, de lämnar inget utrymme för medarbetarnas egna idéer.

– Det handlar i hög grad om tillit till medarbetarna, att våga släppa kontrollen – vilket är svårare för en del personer. Du behöver inse att resultatet blir mer effektivt och hållbart om dina medarbetare själva får ta ansvar för sitt jobb, sin inlärning och sin utveckling.

Ylva rosa halvVad händer om man leder så?
– Det vi sett ute i organisationer är att medarbetarna tar större ansvar för både sitt eget arbete och hela organisationen. Det fungerar inte längre att säga ”det där är inte mitt bord”, det blir tydligt att alla måste dra sitt strå till stacken.
O
beroende av vilken inriktning coachningen har, det kan vara säkerhet, service eller sälj, blir det tydligt vilken roll alla har att spela för organisationens överlevnad menar hon. En absolut majoritet vill göra ett bra jobb och bidra med sin kunskap bara de får möjlighet.
– Vi hävdar att en organisation som leds med ett coachande ledarskap blir snabbare, mer effektiv och kan förändra sig efter omvärldens krav på ett helt annat sätt.  

Organisationer som inte kan anpassa sig till den snabba förändringstakten, som inte kan behålla sina unga medarbetare och som inte använder sig av medarbetarnas hela kreativa potential kommer inte att överleva säger Ylva med eftertryck.

Hur kommer ledarskap se ut i framtiden tror du?
– Ledarskapet kommer att vara en kombination av olika sätt att leda människor, där ledaren anpassar sig efter situationen, använder sig av olika verktyg (t ex coachning) och vågar inse att chefen inte kan ha kontroll på allt.

Ylva Ekdahls tips till ledare

1. Börja med dig själv: Vilken ledarskapsstil har du? Vad behöver du träna på?

2. Se till att du själv har en mentor, coach eller handledare för att allt eftersom bli en bättre ledare.

3. Våga ha tillit till dina medarbetare, använd dig av deras kunskaper.

4. Glöm aldrig visionen – hos din organisation, i ditt ledarskap och se till att dina medarbetare känner till och förstår var de är på väg. Kommunicera!

5. Var nyfiken, fråga dina medarbetare om deras tankar, idéer och förslag kring deras eget jobb. Du kan bli förvånad över svaren.

 

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.