En bra plan ger dig flexibilitet

Jag har i många år jobbat med visioner, planer och målsättning. Det är lätt att planera men svårt att följa sina planer. Men för två år sedan föll en plan ner i mitt huvud. Jag har följt den utan att anstränga mig och jag börjar att fundera på om det var en plan eller om det var en förutsägelse…

Men jag tycker i alla fall att man ska ha planer och mål i alla fall. För hur ska du annars kunna veta om du är på väg åt rätt håll? Det vill säga, det håll du vill gå mot.

En vision bär på din passion. Det som du verkligen en dag vill uppnå. Mål och delmål ska vara hållplatser på vägen. Bra mål ska vara som en kompass som talar om ifall du följer vägen på kartan som du ritat upp.
Ett vanligt misstag är att göra målen för stora. Ungefär som om du ska äta en måltid i en enda tugga.

Har du inte gjort en plan inför året och du vill ha någon sorts förändring. sätt dig ner och gör en. Har du gjort en plan med visioner och mål. Bryt ner målen i små, små steg. När de blivit tillräckligt små kan du lägga in ”att-göra-saker” i din almanacka.

Nu har du en plan som kommer att fungera för du vet varje dag vilka steg du ska ta för att komma närmare och närmare din vision.

Nu har du också möjlighet att fånga nya möjlighter som dyker upp. Du kan se var, när och om de passar in.

Gör du på det här sättet styr du dig mot framgång. Det minsta resultatet blir det du planerat genom de steg som du tar. Bonusen kommer när du ser var det finns möjlighet att plocka in nya spännande projekt och samarbeten.

 

Evakarin Wallin

Evakarin har jobbat både med att göra marknadsföring enklare och försäljning roligare och med att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar. Det är två olika områden, men de har en sak gemensamt. Det är att alla vi människor bär på begränsande tankar om oss själva. De flesta av dem är vi inte ens medvetna om och därför hindrar de oss att få det vi vill ha. Hennes specialitet är att lära ut enkla tekniker som hjälper dig att se dina begränsningar och ger dig insikter om dig själv som för dig framåt. Hon visar hur du kan använda dina negativa känslor som en katalysator för att känna sig gladare och mer positiv och hur du vänder begränsande tankar om dig själv till stärkande tankar.

Evakarin Wallin has 4 posts and counting. See all posts by Evakarin Wallin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.