En virvelvind som sprider klokhet

Av Lisellotte Molander

Med ett stort leende på läpparna och fylld med energi lägger jag på luren efter intervjun med Tina Rose.  Det känns som om jag blivit träffad av en virvelvind och är fylld med alla visdomsord hon sprider omkring sig!

tina_roseMaskros
Tina beskriver sig själv som en fighter och använder sig av en maskros när hon beskriver sig själv. En maskros kommer alltid igen, oavsett hur många gånger någon trampar på den. ”Jag reser mig alltid” säger hon.

Känslan av utanförskap känner Tina väl till och är något hon gärna pratar med ungdomar om i sina föreläsningar. Hon säger att det är extra viktigt att ungdomar idag stärker sin självkänsla eftersom de växer upp i en värld där få verkligen älskar sig själva eller förstår sitt eget värde. 

Människor mår inte bra idag, fortsätter hon. Vi måste bli uppmärksamma på hur vi är mot varandra. Ord vi säger till andra är inte bara ord, de är ren energi, energi som fastnar på vår näthinna och i vårt inre.

Tinas egna klienter får i uppgift att “böta” varje gång de säger något dumt eller dåligt till sig själva. “Men så dum jag är”, “Vilken idiot jag är”, “Jag blir så arg på mig själv” är alla tankar som “kostar”. Pengarna används till att köpa något riktigt bra, till sig själv, som belöning för att “Jag är så himla bra”.

Jag är bra, bara så du vet
När vi vaknar på morgonen har vi bara någon minut på oss innan det negativa pratet kan ta över, säger Tina. Därför är det viktigt att börja med att tacka. Tacka för att du sovit bra, för att sängen givit dig vila, eller för att du vaknar till ännu en underbar dag. Även om det regnar och du sovit uselt är det viktigt att börja med att tacka.

Sinnet kan inte skilja på positivt eller negativt men det du fokuserar på får du mer av. Det är bara att välja. Och, säger Tina, du har alltid ett val!

“Du kan välja att låta det förflutna ha makt över dig och låta din kraft förminskas eller du kan välja att göra något bra av det och göra ditt liv idag roligare och kraftfullare, fortsätter hon. Ställ dig framför spegeln och säg “Jag är bra, bara så du vet”. Överös dig med justa ord till dig själv, det stärker dig ända in i själen.”

Mental Styling
I sin egen patenterade Mental Styling® metod lär hon ut hur man omprogrammerar sina tankar för att nå ett önskat resultat. Metoden bygger på Tinas egen resa och utveckling under de senaste 15 åren och den är lösningsorienterad. Hon gillar snabba resultat och enkla tillvägagångssätt.

Det handlar om att byta fokus, byta ut de gamla invanda stigarna i hjärnan och förändra beteenden i det undermedvetna. Vi måste vara medvetna om att vi gör aktiva val, varje dag, varje minut och att de val vi gör påverkar oss positivt eller negativt.   

Många som kommer till Tina har gått många år i terapi och de förvånas över hur snabbt de upplever en positiv förändring med hjälp av Mental Styling®. “Om de inte upplevt en positiv förändring inom 48 timmar bör de gå till någon annan” säger hon. 

Allt handlar om din attityd, inställning och kärlek till dig själv. Du väljer! Tina återkommer gång på gång till att vi alla har val. Byt fokus och ändra attityd om du inte är nöjd med hur ditt liv ser ut.

I Mental Styling® gör Tina upp en handlingsplan, en slags skattkarta, tillsammans med klienten. Fokus är på lösningen, aldrig på problemet. Vi blir inte lyckliga av att grotta ner oss i det som varit, säger hon. Byt fokus, ändra attityd och gör dig själv lycklig först.

Klienter kommer från alla delar av livet; den framgångsrike VDn, den blyge mannen som längtar efter sitt livs kärlek, det gifta paret som behöver få ordning på sitt äktenskap… Mental Styling® fungerar för ALLA!

Budskap
Stick ut så mycket du orkar, bara du är lycklig” är Tinas budskap. Det är dags att pensionera Jante och ändra attityden till sig själv och sin omgivning. Omvärlden kan vara hemsk och den kan vara fantastisk. Med hjälp av Mental Styling® hjälper Tina dig att ladda om när energin gått i botten. Du har själv kraften att förändra din värld.

Jag har fått gåvan att kunna blåsa liv i folk, säger Tina. Det gör hon verkligen. Tina verkar ha en outtröttlig energi och jag frågar vad hon har för tips till människor som vill börja nu(!).

Tinas 3 snabba

Här är Tinas 3 Krafttips till dig som vill förändra din verklighet nu;

=> Happy Thoughts Happy Life – var extra uppmärksam på vad du tänker, är det första tipset.

=> Börja dagen med att tacka – för en Tacksamhetsbok och skriv i den varje dag. Tacksamhet gör dig mjuk i hjärtat.

=> Krama om dig själv och släng offerkoftan i soporna. Gå ut och köp något fint åt dig själv. Ta tid för dig själv. Bli kär i dig själv först så blir omgivningen det också.

 

Hitta Till Tina Rose

Webb http://www.mentalstyling.com

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.