endorfinkick till Lucia?

endorfin  Kropp, knopp, själ – ren magi! Även en måndagsmorgon i mörkaste december. Jodå; det enda du behöver göra är att motionera, skratta eller ha sex…

Det är inget hokus pokus, men det är magiskt och det finns där inom dig: endorfinkicken! Genom att ge dig själv tid att få upp pulsen (ca 30 minuters medelintensiv motion brukar göra susen) kickar du igång endorfinutsöndringen i kroppen. Endorfinerna ger dig energi, gör att du sover gott och reglerar din aptit. Du sparar alltså massor av tid genom att ge dig själv en endorfinkick som gör att du orkar med alla decembersysslor som klappar att köpa, pepparkakor att baka, golv att skura, sill att lägga in, kunder att övertyga, projekt att avsluta och vad du nu vill orka göra. För visst vill du göra? Och visst vill du orka?

Min gissning är att den motionerande kvinnan (se urklippet ovan) har kickat igång sina endorfiner. Risken för polisanmälan är nog inte överhängande, så jag vågar säga att jag tycker att du ska ge dig själv en endorfinkick till Lucia (och alla andra dagar) det sparar du tid på. Och så är det  kul, det enda du behöver göra är ju något av följande:

  • motionera (det skrev jag om i god morgon – tid att träna också)
  • skratta (förutom endorfinutsöndringen; masserar dina inre organ)
  • ha sex (endorfiner, trygghet och relationer – hälsoenergi!)

Hur du än kickar igång dig: Heja dig!
Malin L

Om 2 veckor är jag tillbaka. Dan före dopparedan! Då tipsar jag om alternativa sätt att dansa balanserat runt granen på och gör dig redo för ett starkt 2014! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.