Energi hela dagen

Gör det lätt att äta rätt! Ett bra mellanmål kan faktiskt vara skillnaden som gör hela skillnaden, mellan en vunnen affär och en förlorad till exempel. Varför? För att ett bra mellanmål ger dig energi som gör att du kan fokusera bättre, lyssna bättre på vad någon säger, tänka klarare och vara både mer kreativ och mer noggrann. Såna där faktorer som ofta är skillnaden som gör just skillnaden. Håller du med?

Ha nyttiga mellanmål förberedda, så undviker du eftermiddagsdippar, onödigt chokladätande och oövertänkta beslut. Som de flesta andra småföretagare vill du ha mycket att göra (och har förhoppningsvis det också). Ju mer du har att göra desto viktigare är det att förbereda, planera och strukturera dina dagar. För det vet ju både du och jag att det är oerhört lätt att åka dit på en bulle/kaka/chokladbit när eftermiddagsdippen kommer, framförallt en novembergrå eftermiddag… Och vet du med dig att du har ett mellanmål att se fram emot om några timmar blir det lättare att inte stoppa i sig för mycket när du äter frukost, lunch eller middag.

rawfoodbarenSå långt, så gott! Gott är bra. Bra och nyttigt är en fördel. Bäst är det mellanmål som ger dig lagom energi, massor med vitaminer och mineraler och smakar gott.

Här kommer några enkla tips på sånt som är lätt att ta med sig till kontoret/ha hemma/lägga i väskan:

  • ägg
  • keso och alla möjliga färger av paprika
  • avokado och tomat
  • frukt och några mandlar
  • rester av gårdagens omelett/dagens lunch

Tar tacksamt emot dina bästa tips på mellanmål – vad funkar bäst för dig? För funkar gör de, mellanmålen. De ger dig energi hela dagen!

I mitt förra inlägg rekommenderade jag ett gäng Hälso-V:n. Ett av dem var att äta mer vegetariskt. Det kan du ju använda dig av när det gäller mellanmål. Vegetariskt och våga? Våga be om doggybag om du äter lunch ute, så har du dagens mellanmål klart. Piece of cake att hälsa mera™ med hjälp av mellanmål, eller hur?

Heja dig!

Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.