Entreprenör i fokus – BIC Factory

Entreprenör i fokus är ett tema som går ut på att uppmärksamma de entreprenörer i Umeå som på grund av sitt stora driv och engagemang tilldelats entreprenörsbågen signerad BIC Factory. Denna vecka vill vi uppmärksamma Jenny Eklund, en entreprenör med många järn i elden som brinner för att stötta och peppa människor som vill uppnå förändringar i sitt liv. Jenny har en gedigen bakgrund inom medie- och kommunikationsbranschen och arbetar idag bland annat som utbildare, livscoach, moderator, författare, kommunikationskonsult och energiförmedlare. Jenny Eklund är dessutom en av BIC Factorys affärscoacher.

JennyEklund2Hur kom idén till ditt företag? Egentligen har jag alltid varit entreprenör, men det tog lång tid innan jag förstod det. När poletten äntligen trillade ner, efter 15 års anställning som utbildare, projektledare, kommunikatör och journalist, så sa jag 2010 upp mig från mitt jobb och bestämde mig för att bli företagare på heltid. Jag driver sedan dess flera olika Aktiebolag. Det som driver mig är att hjälpa andra att utvecklas vidare; genom utbildningar, coachning och handledning på teman som verksamhetsutveckling, produktivitet och kommunikation.

Vad gör dig till en bra entreprenör?
Jag är otroligt driven, målmedveten och kanske lite knäpp, jag ignorerar ofta hinder och tror alltid att mina idéer ska gå att genomföra. (Och det gör dom faktiskt oftast.) Har många idéer men tappar samtidigt aldrig fokus på kärnan, det som verkligen ger bäst effekt.

Vem är din förebild inom entreprenörskap?
Jag kan inte peka ut en enda person, utan alla som lyckas följa sin dröm och leva på det är förebilder i mina ögon.

Hur tycker du det är att vara företagare idag?
Både lätt och svårt. Det finns mycket fördomar mot företagande och företagare, hos både kunder och i samhället i stort, som man måste bemöta. Inte minst när det gäller ekonomi, alltför många anser fortfarande det är dyrt att anlita en konsult eller utbildare utan att ta hela sammanhanget i beaktande. Byråkratiska regler kan också vara hinder, särskilt för mindre företag (som exempelvis när det gäller offentliga upphandlingar och projekt). Samtidigt så upplever jag ett öppet klimat företagare emellan och det finns alla möjligheter att satsa på precis det man själv brinner för.

Vilka är dina karriärtips för att lyckas som entreprenör?
Att fokusera på att göra. Leverera varor eller tjänster som du är rysligt stolt över, men inte fastna i planer och strategier, utan verkligen gå ut och försök förverkliga planerna så snart som möjligt. Testa direkt, och justera sen under resans gång.

Vad är det bästa med att vara egen istället för anställd enligt dig?
Friheten och de obegränsade möjligheterna.

Vad tror du är viktigast för att våga ta steget och starta eget?
Att du verkligen gillar och är stolt över din idé eller tjänst. Att du inte ger upp i första taget och kan leva med osäkerhet inför framtiden. Resten kan du lära dig.

Källa: BIC Factory

Målet för oss på BIC Factory är att upptäcka och stödja unga, lovande entreprenörer som vill starta egna företag i Umeå. Vi erbjuder en kreativ miljö med mysiga, moderna och prisvärda lokaler, tillgång till etablerade affärsnätverk, vidareutbildning samt vägledning från en erfaren projektledare, affärscoacher och andra entreprenörer. BIC Factory har dessutom ett gynnsamt läge i hjärtat av Umeås största företagspark, Umestan Företagspark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.