Entreprenören som vill visa hur man kan tjänar pengar när man sover

Av Alwa Woxlin

Ihrén Abrahamsson menar att man kan tänka bortom gränser som 40 timmars arbetsvecka och istället tjäna pengar dygnet runt.

Book LaunchIhrén, som bor och verkar i Norge har gedigen utbildning inom många olika områden men anser att utbildning inte är mycket att ha om man inte samtidigt integrerar den med självkännedom. En god utbildning är inte ett diplom eller bästa betyg från ett universitet. Det är mycket mer än så, säger Ihrén bestämt.

Hennes intresse för resor väcktes tidigt då hon redan som 14-åring reste för språkstudier och kände att detta var något hon ville ha mer av. Hon kom att resa över hela jordklotet och upptäckte att det fanns mycket att lära i vardagen.

I Ihréns portfolio finns allt från möbelsnickare till mental tränare. Hon hade svårt att bestämma sig för vad hon skulle jobba med och ville jobba kreativt. Hon läste till miljövetare vid universitetet i Göteborg och hon är också certifierad Yoga och meditationslärare. Vidare har hon jobbat med olika typer av rehabilitering, varit fängelsevakt, möbelsnickare och hjälpt internationella team att filma vithajar i Sydafrika. Volontärarbete har också bidragit till positiva effekter i Ihréns yrkesliv. Annat på meritlistan är att hon arbetat som bild och metallkonstnär. Hon är också författare och släppte nyligen boken Sensitiv og sterk i Norge. 

Det som fick Ihrén att bestämma sig för att bli egen företagare var att hon insåg att om hon skulle få det perfekta jobbet skulle hon antagligen få söka resten av sitt liv. Istället bestämde hon sig därför att skapa det jobbet själv.

Ihrén jobbar idag med att föra samman alla trådar och det är och ska vara är en ständig process. Hennes intresse för människor får henne att jobba med relationer och kommunikation och nätverk är viktigt anser hon. Hon jobbar idag med en ledarutbildning som hjälper människor att skapa mer av vad de faktiskt vill ha i sina liv. Det innebär till stor del mental träning – något väldigt många inte lärt att använda. Det handlar inte bara om positivt tänkande som många tror utan går mycket djupare än så. Hon bygger också nätverk internationellt och utbildar människor om MSI, Multiple Sources of Income. Det handlar det om multipla inkomstkällor, för vem vill inte tjäna pengar när de sover? Vi har en kultur där vi bara tjänar pengar när vi jobbar, men jag vill visa att man kan göra det när vi sover också, säger Ihrén. Det handlar om att gå bortom de gränser vi har lärt oss att vi har. Jag jobbar mycket via nätet med både böcker och kurser. Att nätverka globalt gör att vi kan ge varandra nya idéer och inspirera varandra till utveckling och lärdom. Varje människa är ju en ledare i sitt liv och en ledare måste vara en förebild. Vi måste därför inte längre tävla – det är den gamla och föråldrade typen av ledarskap. Istället kan vi idag öppna dörrar för genuina samarbeten.

Det bästa med att vara företagare är all kreativitet och frihet men också att man tvingas utvecklas hela tiden. Att finna nya vägar är ett positivt sätt att utveckla sig själv och att växa som människa, menar Ihrén. Företagandet har därför påverkat hennes liv positivt då det till tider har varit väldigt utmanande. Det har varit mycket att lära. Hon har fått många kontakter med människor inom olika områden såväl nationellt som internationellt. Jag jobbar med människor som vill utvecklas och det gör att jag själv inspireras till vidareutveckling i mitt eget liv, tillägger Ihrén.

Avslutningsvis tycker Ihrén att hennes tid som fångvaktare indirekt hjälpte henne att ta beslutet att bli företagare, då värdet av friheten blev oerhört nära och påtaglig. Hon kände också tydligt att hon ville arbeta med människor som ville ha förändring. 

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.