Företagandets mångfald, Ett betydelsefullt möte Del 2 av 2

Boka möten

Mötet skulle ske! Hur ska jag förbereda mig inför ett så avgörande möte? Ett möte som eventuellt kommer ge mig ett uppdrag! Jag skulle möta ett företag som eventuellt skulle bli en samarbetspartner/sponsor. Idag skulle jag får träffa min kontaktperson Calles chef och ledningsgrupp, för att presentera en innovativ idé på ett problem de hade inom företaget! Men det började med ett helt annat möte mellan mig och Calle, bara tre veckor tidigare.

Jag backar dessa tre veckor. Vi åkte runt och tittade på olika bilmärken och mötte säljare efter säljare tills vi träffade Calle, som var helt annorlunda i sitt sätt att möta oss. Eftersom jag har möten som ett av mina intresseområden kunde jag inte låta bli att verkligen analysera vad det var som gjorde att denne Calle vi nyss mött ingav ett helt annat förtroende än vad vi hade upplevt hos andra bilförsäljare? När vi senare kommit hem kunde jag inte låta bli att fråga hur min man hade uppfattat mötet i bilhallen. Han sade då också att det var intressant att observera vår konversation. Du är verkligen duktig på att lyssna och prata med människor hörde jag min man säga till mig. Vi hade mött flera säljare samma dag men något måste varit speciellt i just det mötet som skedde med Calle, som jag kallar säljaren. Jag hade tidigare under 1990-talets slut varit sponsrad av ett annat bilmärke men i ett helt annat projekt. Detta faktum blev av en händelse öppningen även denna gång trots att det inte ens var samma företag. Det var ganska sent en lördag, strax innan stängning, som jag fick denna kontakt med Calle. Jag tyckte därför inte att han skulle behöva stå där och visa oss hela sortimentet. Jag berättade om mina behov och så kom vi in på vad mitt företag gör och tidigare har gjort, och att jag då hade varit sponsrad. Komiskt nog kände Calle mycket väl till mitt tidigare projekt. Vi bestämmde med Calle att återkomma på tisdagen då han skulle vara tillbaka efter en resa.  Det passade oss bra eftersom det var stängningsdags och vi var ganska trötta efter att tittat på ett antal olika bilmärken och modeller.

När jag väl var hemma och började titta på alla olika bilbroschyrer som vi hade fått med oss i massupplagor så insåg jag att vi inte hade några broshyrer på Calles märke, bara hans visitkort. Där var en logga i ena hörnet samt Calles namn och titel; försäljningschef.

Det gäller som företagare att alltid vara öppen och se att även ett möte om ett eventuellt bilköp kan leda till nya relationer som i sin tur öppnar upp nya möjligheter för mig som företagare. Det går inte att välja när möjligheter kommer, det handlar mer om att vara en person som vågar vara öppen och prata med andra människor i alla olika sammanhang. Alla möten kan vara början på ett unikt nätverk som kan leda precis hur långt som helst för dig som företagare.

Nu blev det visserligen inget uppdrag denna gång men jag fick en bil sponsrad för ett event under våren 2012 tack vare detta möte!

Mitt råd är att alltid se varje möte som en chans att hitta nya tillväxtmöjligheter. Har du redan bestämt dig för att bara se begränsningar kommer aldrig innovativa, kreativa möten att skapas och ge ditt företag en unik möjlighet att hitta nya idéer som ger en ökad tillväxt. Det är genom relationer och möten som tillväxt och nytänkande kommer att leda ditt företag framåt. Ta vara på alla möjligheter som finns hela tiden. Våga se alla möten som unika möjligheter!

Länk till Ett betydelsefullt möte del 1

Monica Engström

Monica Engström 40 år, idag VD för Creative Consulting Monica Engström AB och ägare till Monixen Design. ”Monica är en positiv, framåttänkande och inspirerande ledare och idéspruta som vill och vågar kasta sig ut i det okända.” Förskollärarstudenten som fick tänka om efter en trafikolycka och blev entreprenör. Jag brinner för det innovativa entreprenörskapet och den mångfald som vi idag lever i. Detta grundar sig i att jag parallellt varit anställd som förskollärare men mestadels som chef inom förskoleverksamhet.

Monica Engström has 15 posts and counting. See all posts by Monica Engström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.