Företagare får en måndagsboost på Mindfloor

Av Maria Busck

Efter helgen kan vi alla behöva något som kickar igång den nya arbetsveckan. De flesta får ny energi genom måndagens morgonmöte, men vem kickar igång veckan för en egenföretagare? Denna fråga ligger varmt om hjärtat för Helen Colak. Varannan vecka arrangerar hon måndagsboost på Mindfloor i Malmö, där företagare får ta del av inspirerande föreläsningar och boostas av varandra på plats.

Helene CovacSom egenföretagare hade Helene Colak själv varit runt på olika företagshotell, men efter en tid började hon känna att hon ville öppna upp ett eget. Hon tänkte att det skulle ta fem år, men redan efter två hade hon grundat företagshotellet Mindfloor i Malmö. På Mindfloor arbetar man utifrån visionen ”Givers Gain”; ge andra, så får du tillbaka. Förutom lång erfarenhet av ledarskap och coachning har Helene ett genuint människointresse. Hennes tanke med Mindfloor är att ge egenföretagare en möjlighet till gemenskap och inspiration, som de flesta andra får naturligt genom sin arbetsplats.
– Som egenföretagare blir det lätt ensamt. På Mindfloor erbjuder vi  en flexibel arbetsplats i en inspirerande och kreativ miljö där man kan bolla idéer och känna gemenskap med andra som hyr in sig här, berättar Helene.

Måndagsboost
Då man som egenföretagare inte har rutiner med morgonmöten kan det kännas svårt att komma igång efter helgen. Varannan måndag arrangerar Mindfloor måndagsboost där företagare får ta de av inspirerande föreläsningar och ”boosting”.
– Jag tänkte; ”Vem kickar igång veckan för egenföretagare? De har ju inga morgonmöten att gå till”. Syftet med evenemanget är ge egenföretagare ett tillfälle att inspireras och lära av varandra, säger Helene.

När företagarna anländer får de som vill lägga sitt visitkort i en skål, med chans att få gå upp och presentera sig själv, sin verksamhet, sin vision och vad man vill bli bättre på. Utifrån den informationen är det sedan dags för själva boostingen. De övriga deltagarna kommer då med synpunkter, rekommendationer och tips på hur man kan göra sin verksamhet bättre och mer lönsam. Många företagare behöver hjälp med liknande saker, så även de som inte går upp kan lära sig mycket.

Ser man någon effekt av måndagsboosten?
Helene berättar att de företagare som deltagit i måndagsboost uppskattat evenemanget, och känt sig mer inspirerade inför den nya arbetsveckan.
– De tycker att det är roligt att prova något nytt,och utbyta kunskap med andra. Dessutom är det flera som på plats lyckats knyta väldigt användbara kontakter, och skaffat nya kunder och uppdrag. Det är många som återkommer och som tar med sig vänner och kollegor, berättar Helene.

Sociala medier
Det är tydligt att det idag är viktigt att ha ett stort nätverk både ”live” och online. För att kommunicera och marknadsföra Mindfloor och måndagsboost använder sig Helen enbart av sociala medier. Det är ett effektivt sätt att sprida information, om ett evenemang till exempel, särskilt om andra hjälper till och delar informationen till sina kontakter.

Framtid
Helene ser ljust på Mindfloors framtid. Idag är det en  tuff arbetsmarknad där hårda krav ställs särskilt på egenföretagare.
– Men jag tror på en förändring som gynnar egenföretagarna. Genom det kommer nya möjligheter att skapas även för företagshotell som Mindfloor. Jag ser goda chanser till att expandera till fler större städer.

Och alla kan vi behöva inspiration och pepp av andra i vardagen. Helene tror och hoppas att fler väljer att ansluta till Måndagsboosting på Mindfloor.
– Men det är inte bara i arbetslivet som boosting är viktigt, utan även i det privata. Ju fler vi är som engagerar oss, desto mer peppade kan vi alla bli.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.