Framgång genom nätverksmarknadsföring

Av Nina Jansdotter  

AlexanderNätverksmarknadsföring innebär attt man skaffar kunder och kollegor från sitt och andras nätverk det kallas även MLM, multi-level-marketing. Ett seriöst MLM-bolag är alltid med i Direkthandelsföreningen säger Alexander Daskalakis Olin som är oberoende representant för företaget ACN i Sverige.

Det som lockade Alexander till denna typ av affärsmodell var möjligheten att arbeta när man vill, var man vill och att inte behöva arbeta ibland. Dessutom möjligheten att kunna få betalt resten av livet för att man en gång har byggt upp ett nätverk.

Vad skiljer nätverksföretagande från andra typer av företagande?
– Har man alltid varit anställd innan kan det vara svårare i början. Som anställd har man ofta en chef som tydligt förklarar vad som förväntas av dig. Här är du din egen chef. Sen är det ju detta att du kan bygga upp en passiv inkomst, att få betalt hela livet för en sak som du gjort en gång.

Det finns många saker som han anser är positivt med nätverksmarknadsföring. Ett exempel är att du får en mentor gratis som redan gjort och har erfarenhet av det du ska göra och därför vet vad han eller hon pratar om.
– En annan sak som jag också anser vara ett stort plus är att du är omgiven av positiva människor som har samma mål och att mål och som samarbetar och hjälper varandra fram.  

Vilka nackdelar finns?
– Det har främst med inställningen att göra. Där behöver inte finnas något negativt om man har rätt inställning men visst det finns en del fördomar bland folk som inte vet så mycket om nätverksföretag. En del tror felaktigt att det är en form av pyramidspel och tror felaktigt att de som var först tjänar mest.

Hur blir man framgångsrik som nätverksföretagare?
Man blir framgångsrik genom att lära av dem som gjort det, genom att lära av andras och sina egna misstag och genom att våga, säger Alexander med eftertryck.

Man behöver också enligt honom undvika den vanliga fällan att man i början tror att man kan allt istället för att  ta hjälp av sin mentor, som brukar kallas up-line.

Denna typ av företagande kommer att öka i framtiden fortsätter han.
– Den ökar hela tiden och kallas för ”folkets franchise”. Det är lätt, kräver inga förkunskaper och du kan vara igång på 5 minuter och samtidigt kan du tjäna mer pengar än en toppchef i något av de största bolagen i världen om du är framåt, driven och uthållig avslutar Alexander.

Några kort tips på hur man blir framgångsrik inom nätverksmarknadsföring

1. Sälj inte utan rekommendera hellre.

2. Lyssna på kundens behov.

3. Prata inte pris, prata nyttan.

4. Lova inte att ni är billigast. Lova inte mer än du kan hålla.

5. Tvinga inte folk som inte är intresserade fokusera på dem som vill lyssna.

6. Be om referenser till fler som kan vara intresserade.

7. Var själv en nöjd kund av det du säljer och representerar.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

En reaktion till “Framgång genom nätverksmarknadsföring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.