Framgång med WordPress

Petra Ariton startade sitt företag Ariton Resource Consulting, ARC, 2010. I början av denna företagarresa inkom skrivuppdrag, något som skapade en vilja att fullfölja sin egen bokdröm. Efter att även testat att spökskriva en bok driver hon nu även ett förlag. Anledningen till att hon spökskrev den boken var för att huvudpersonen i fråga inte kände att han hade förmågan att skriva, vilket är en av många anledningar till att anlita en spökskrivare.

Som egen företagare är det viktigt att skapa sig ett varumärke. Detta gör Petra till stor del genom sina webbtidningar. Hon driver tre stycken inom olika områden.  Genom dessa skapar hon arenor med möjlighet att skriva om det som intresserar henne för att sedan kunna sprida sitt eget namn.

  • Allt om företagande riktar sig både till företagare och de som funderar på att skapa eget. Artiklarna som skrivs till tidningen berör försäljning, marknadsföring och företagarberättelser för att på olika sätt hjälpa och inspirera.
  • Sund var dag är en tidning om hälsa för vanliga svenssons. Artiklarna handlar om hälsa och sund livsstil, samt människors resa till ett sundare liv.
  • Coachingguiden är till för coacher likväl som för de som önskar coaching. Det är en mötesplats för olika inriktningar där utövare kan utbyta tankar och tips. Ämnen som finns representerade på sidan, förutom coaching, är ledarskap och personlig utveckling.
  • Allt om skrivande är till för att inspirera till skrivande i alla dess former.

Förutom dessa tidningar driver Petra en egen blogg. Det är ytterligare ett sätt att nå ut som det möjliggör att skapa kontakt med sina kunder, en stor anledning till att en blogg är viktig för egenföretagare. Några speciella råd tycker hon svåra att ge eftersom upplägget varierar efter vilken typ av verksamhet det är och vad målet är. Själv fyller hon på med innehåll en gång i veckan i form av olika artiklar.

Med så många olika sidor att skriva på upplevde hon inte att tiden fanns till att uppdatera innehållet i nödvändig utsträckning. Det drev henne till att slänga ut en fråga på Facebook om det var någon som var intresserad av att skriva, vilket det var. Den främsta fördelen med att göra på detta sätt, som Petra ser det, är att det finns fler som kan dra trafik till sidorna. Detta beror på att det är fler personer som har intresse av att sprida innehåll från sidan. Samma sak gäller för de som det eventuellt skrivits om. Detta gör även att de kommer undan den problematik som kan finnas med personlig försäljning eftersom de kan marknadsföra varandras arbeten.

För att på ett framgångsrikt sätt kunna bygga alla dessa sidor har hon använt sig av verktyget WordPress. Detta möjliggör det för icke-programmerare att skapa snygga hemsidor på egen hand. Allt eftersom tillkommer mallar och tillägg som är gratis att ladda ned. Petra själv jämför detta med att jobba i Word.

Som en sammanfattning delar hon med sig av tre tips:

  • Lär dig använda WordPress! Det är ett snabbt och enkelt  sätt att skapa webbsidor även för det som inte kan programmera.
  • Låt människor vara gästskribenter, och skriv gärna om andra! De får en chans att sprida sig själva samtidigt som du ökar trafiken till din sida genom att du har en större potentiell läsarkrets.
  • Starta en blogg eller webbplats! Detta ger dig en chans att sprida ditt varumärke. Dela gärna med andra för att fördela ansvaret på fler att publicera innehåll.

 

Lyssna på Petra när hon intervjuas om WordPress i Radio WOW

Elena Tronje

Jag är snart 20 år och pluggar för tillfället till Civilingenjör i Industriell Ekonomi, första året avklarat. Jag har tidigare läst en del om ledarskap och under sex år lett barngrupper inom gymnastik. För mig är inställningen en viktigt faktor i en människas liv och lägger därför stor vikt i ordspråket “Det är vad du gör det till".

Elena Tronje has 6 posts and counting. See all posts by Elena Tronje

En reaktion till “Framgång med WordPress

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.