Från en bransch till en annan – att lita till den inre kompassen

Har du funderat på att byta bana i yrkeslivet någon gång? Kanske på att verkligen testa på att göra något helt annat, utveckla en hobby till att bli en större del av din vardag eller att lära dig ett helt annat yrke än det du har idag?

De första tankarna
För några år sedan kände jag att det var dags att göra något annat i min yrkesvardag. Vad, det visste jag inte alls till en början – och tankarna de snurrade runt i huvudet utan att egentligen få fäste någonstans: Vad var möjligt? Vad var inte möjligt? Vilka vägar fanns att gå?

Efter många och delvis långa funderingar landade jag i designområdet. Det var dit mina tankar vandrade och det var det som jag egentligen länge sysslat med i olika former på min fritid. Men, kunde det verkligen vara något att satsa på i yrkeslivet för mig?

Att lita till den inre kompassen

Så –  jag började leta information inom området. Som jag letade. Och som jag funderade. Den inre kompassen började mer och mer peka mot en utbildning som verkligen kändes som att den skulle passa mig. Men, frågorna och tveksamheten fanns ganska länge kvar. Var det verkligen rätt att bryta upp från en fast anställning till något helt okänt? Att till viss mån lämna den värld jag under flera år utbildat mig till att vara en del av? Det klassiska uttrycket “Man vet vad man har, men inte vad man får” – det passar verkligen in här.

Till slut bestämde jag mig. Det var dags att ta steget. För mig är det viktigt att våga testa. Om jag inte provat, vet jag inte om det fungerar. Fungerar det inte, ja då har jag i alla fall testat. Bättre att lära av sina misstag än att inte testa alls. Så, den inre kompassen fick ta beslutet: det blev att jag satte mig i skolbänken igen. Målet var att i det framtida yrket kunna kombinera mina utbildningar till att bli en unik kompetens hos just mig. Att det skulle leda till att jag skulle bli företagare hade jag då inte en aning om. Men mer om det i nästa artikel.

Nästa gång: Del2 – När möjligheten knackar på dörren.

Mer om Ingela
Hemsida
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ingela Eriksson

Designkoordinator, projektledare, kommunikatör, pedagog och föreläsare. Kärt barn har många namn som det heter. Jag brinner för såväl för design entreprenörskap och kreativitet. När jag tog beslutet och sedan steget att förflytta mig från en bransch till en annan öppnade sig nya möjligheter. Min kompetens från två helt olika branscher skapar en unikitet och en drivkraft hos mig som är nyckeln i min yrkesvardag.

Ingela Eriksson has 12 posts and counting. See all posts by Ingela Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.