GLAD FRi STARK

Av Malin Lundskog

Varenda människa ska känna att hon är okej som hon är och att hon har världens möjligheter att förbättra sitt liv

Så skriver jag in inledningen av min bok GLAD FRi STARK och det är bland annat känslan bakom de orden som gjorde att jag inte tvekade en sekund när chansen om att medverka i en antologi om kommunikation dök upp. Vi behöver bli bättre på att kommunicera snällt med oss själva, så att vi ger oss själva chansen att känna att vi är okej. Precis som vi är! Och att vi tack vare att vi accepterar oss själva också kommer att vilja vara schyssta mot oss själva och agera på ett sätt som gör att vi mår bra. Mår vi bra gör vi bra! Gör vi bra går företaget bra. Och. Så. Vidare.

Jag heter Malin Lundskog och driver Hälsa mera AB, ett hälsoföretag som erbjuder webbkurser, föreläsningar, coaching, löpcoaching och annan träning för bland annat småföretagare. Oj, vad många av oss som skjuter upp vårt eget mående! Vi har inte tid att träna, vi ska bara göra klart både det ena och det andra innan vi avslutar för dagen och kan vila. Och vi glömmer att äta för att vi har så mycket att styra upp. När vi i själva verket tjänar både tid, energi och pengar på att se till att må bra!

Tid? Ja, du blir mer effektiv och smartare av regelbunden motion och tillräckligt med bra mat och återhämtning. Energi? Ja, du får energi av regelbunden motion, av tillräckligt med bra mat och självklart också av att vara utvilad. Pengar? Ja, du får bättre självförtroende av regelbunden motion och tillräckligt med bra mat och vila, vilket leder till bättre sälj. Tack vare motion orkar hjärnan tänka klart och du fattar beslut snabbare. Ju snabbare beslut desto mer pengar in i din verksamhet.

Det är alltså massa win win i det här med hälsa för oss företagare. Hur vi tänker och pratar om och till oss själva är väldigt ofta grunden till hur vi agerar. Snackar du snällt med dig själv tycker du om dig själv och tycker du om dig beter du dig schysst mot dig själv. Beter du dig schysst mot dig själv mår du bra och mår du bra tjänar du tid, energi och pengar. Så, visst är det värt att träna på att snacka snällt med sig själv, eller hur?

Här bjuder jag på min tre bästa tips på att snacka snällt med sig själv för att vara en lyckad och hållbar företagare:

– sammanfatta varje dag med tre saker som du är väldigt nöjd med. Gör det varje dag, efter ett tag blir det en väldigt peppande vana.

– skapa ditt eget mantra genom att se dig själv i ögonen och tala om det du hade sagt till dig själv om du var någon annan. Upprepa. Upprepa. Upprepa tills det känns skönt i hela dig. Upprepa varje dag. Snart är det en vana som har satt bra spår i dig.

–  uppmärksamma allt bra som händer när det händer och fira det! Att uppmärksamma när det händer gör att du fokuserar på positiva saker och det du fokuserar på växer … Firandet befäster också känslan av att du är och gör bra och du kan fira genom att göra tummen upp, le eller något liknande. Gör det enkelt för dig att lyckas.

Mer om att snacka snällt hittar du i Ariton Förlags kommunikationsantologi Mer än bara ord. I min bok GLAD FRi STARK får du fler tips på hur du skaffar dig goda vanor och i antologin Skapa ditt drömliv är vi femton entreprenörer som skriver om ur vi har övervunnit hinder i vårt företagande genom att reflektera och snacka snällt med oss själva. Vill du få en trettio dagars kickstart till ett hälsosamt entreprenörskap? Välkommen till min och Anna Åbergs kurs hälsa för entreprenörer som vill lyckas.

 

För dig som vill ta del av fler goda vanor av mig:
Instagram
Facebook
Mina böcker

 

Hur får du andra att förstå dig? Hur nyfiken är du på att förstå andra människor? I september lanserar Ariton Förlag boken ”Mer än bara ord: på tal om framgångsrik kommunikation”, en antologi där 28 kvinnor delar med sig av sina bästa kommunikationstips. Malin Lundskog medverkar med kapitlet ”Snacka snällt – även med dig själv!”.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.