Hälsa för företagare

God hälsa och sund livsstil för företagare – funkar det? De flesta företagare jobbar mer än heltid för att få verksamheten att rulla. Det där med träning, återhämtning och näringsrik mat på regelbundna tider kan vara en utmaning när tiden inte tycks räcka till för annat än arbete. Vi introducerar nu Malin Lundskog som ny krönikör för webbtidningen Allt om Företagare som varannan vecka kommer att ge oss enkla tips och inspiration hur vi företagare kan förbättra vår hälsa.

Malin LundskogMalin Lundskog har under de senaste 15 åren jobbat med hälsa i form av mental och fysisk träning, övertygad om sambandet mellan kroppen, knoppen och själen. Malin är målbildstränaren, kommunikatören, den personliga tränaren på specialistnivå och gruppträningsinstruktören som alltid hittar möjligheter!

Hon arbetade som informatör för ett kommunalt bolag, där hon kände press utifrån att klättra på karriärstegen för att vara lyckad, när hon gick in i väggen. Under sjukskrivningen kom hon till insikt att hon behövde göra en livsförändring och att gå tillbaka till sin gamla arbetsplats var inte ett alternativ.

En vän sa till henne ”att du som håller på så mycket med träning kan väl jobba med det”.
– Jag tänkte att jag som har en magisterexamen i information och kommunikationsvetenskap kan väl inte synka det med jobb som har med träning att göra, minns Malin.
Men trots denna tvekan stolpade hon in på ett gym och frågade om hon fick arbetsträna där, vilket hon naturligtvis fick.

Under sin arbetsträning började hon att jobba med sig själv med mental träning vilket ledde till att hon snart kände att det var dags att ta nästa steg i livet. Hon startade eget som personlig tränare och föreläsare.
– För mig känns det som att när vi är redo så är det som att vissa saker bara händer, säger Malin. Flera av mina PT-kunder frågade om jag inte kunde komma och föreläsa hos dem, så jag slutade på gymmet eftersom jag ville skapa i egen regi utan mellanhänder.

I omklädningsrummet på gymmet träffade hon marknads- och hotellchefen Malin Odéhn, som liksom Malin Lundskog var gruppträningsinstruktör. Det sa klick bland de svettiga kläderna och tillsammans driver de nu Hälsa Mera, ett företag som arbetar med friskvård mot arbetsplatser.

– Skit i alla ”Quick fix-dieter” och hitta din egen väg, det som fungerar just för dig, säger Malin. Vi ser hälsa som en helhet där allting hänger ihop; sansen, obalansen, kosten, kroppen, knoppen, vilan och lyckan.

Malins egen favoritträning är löpning vilket är en av anledningarna till att hon har tatuerat born to run på armen.
– Alla vet ju att röra på sig är bra och min vision är att hälsan ska vara en integrerad del av livet, berättar Malin. Det bästa är när hälsa händer av sig själv precis som att borsta tänderna, när du äter bra, vardagsmotionerar och stärker din självkänsla utan att du behöver tänka på det. Alla kan hälsa mera™, även en egenföretagare!

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Mångsysslande livsnjutare som lever efter devisen 'Everything is possible!' Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

Petra Ariton has 14 posts and counting. See all posts by Petra Ariton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.