Jag tog vägen som ingen sa att jag skulle ta

Det är inte alltid så lätt att bestämma vad man ska bli när man blir stor. Efter många år av funderingar och efter att ha testat många olika yrken har jag nu startat eget. Här berättar jag en del av min resa till att bli företagare.

Vägen till ett eget företag är väl sällan självklar? Vi vallas i samhället för att räta in oss i ledet. Att inte sticka ut utan vara som alla andra. För mig har det känts obekvämt att ständigt vara som alla andra. Att alltid räta in mig i ledet och lydigt följa efter andra.

För ungefär sju år sedan hade jag en tanke att jag ville hjälpa de som inte kunde be om hjälp. De som skadats i både självförtroende och självkänsla så att de hamnat långt under ytan. Jag funderade och funderade. Det skulle ge mig otroligt mycket som person, men tyvärr fanns det mest nackdelar för min egen del. För det första har jag ingen utbildning inom området. För det andra så hade jag inga pengar att satsa. För det tredje var min målgrupp individer utan eller med minimala ekonomiska medel. För det fjärde hade jag ett annat starkt mål just då. Jag ville bli mamma!

För sex år sedan blev jag äntligen gravid. Den 20 augusti 2007 föddes min första dotter och sedan rullade det på. Den 16 november 2008 föddes mitt andra barn och i maj 2010 föddes mitt tredje barn. Då kändes det som att jag varit gravid i en livstid.

I januari 2011 valde jag att ge mig ut på jakt på jobb. Den 15 mars fick jag jobb som personlig assistent. Ett tungt fysiskt jobb med vissa psykiska påfrestningar. Jag trivdes rätt bra, men under sommaren så hände något. Kalla det livskris eller uppvaknande. Jag vet faktiskt inte. Men det som hände var att jag kände att nu hade jag uppnått mitt högsta mål att bli mamma och nu hade jag inga mål kvar. Det skapade en tomhet i mig. Om jag inte har något mål, vad ska jag då sträva mot? Vad har jag då för mening med att existera? Mitt humör och mitt uppförande blev givetvis lidande av detta.

I november avslutades min anställning och jag tog kontakt med en affärsrådgivare angående att starta eget. Jag hade en plan eller kanske en dröm? Tillsammans med min affärsrådgivare beslutade jag mig för att gå en starta eget kurs på åtta veckor på heltid som startade i januari 2012.

Min idé var att jag ville hjälpa privatpersoner att hitta rätt och förstå i det informationsöverflöd som vi lever i idag. Att hjälpa till med olika regler och lagar som påverkar i olika situationer. Att hjälpa personer vidare till olika instanser i samhället.

Denna idé har en stor brist och det är pengar. Vill någon verkligen betala pengar för detta? Vad skulle någon vara beredd att betala? Jag konstaterade att det inte skulle gå att få ekonomin att gå runt och valde att göra om min idé.

Jag valde att ta mig an informationen från andra hållet. Att göra information som andra kan förstå och hitta. Med en bakgrund inom språk, information och webb kändes det solklart vad jag skulle göra. Jag skulle arbeta med webbutveckling, skribentuppdrag och sociala medier. Den 1:a augusti startade jag företaget Artch informations- och kommunikationsbyrå. Ingen dag är den andra lik och jag älskar det!

Agneta Lundström

Det första intrycket av Agneta är att hon är glad och engagerad. Hon har nära till skratt, men när hon pratar om vikten med att information fungerar märker man allvaret. Agneta arbetar idag med att skapa enkla webbsidor som kan användas för att förstärka webbinformation. Förutom detta skriver Agneta krönikor, artiklar och håller utbildningar i sociala medier.

Agneta Lundström has 7 posts and counting. See all posts by Agneta Lundström

En reaktion till “Jag tog vägen som ingen sa att jag skulle ta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.