”Jag vill fånga känslan i mina bilder…”

Annely Silfwerax skildrar livets alla skeden…

Av Helena Omfors
Annely SilfweraxNamn: Annely Silfwerax
Yrke: Fotograf
Företag: Annelys blommor & bilder, www.blommorobilder.se

Annely Silfwerax är fotograf och har även kurser i fotografering.

Det står Carpe sensus på din hemsida, vad betyder det?
Carpe sensus är latin och betyder fånga känslan. Det är vad jag vill göra med mina foton, fånga känslan i bilden, fånga känslan hos människor, känslan i naturen och i stunden. Att kunna överföra den till betraktaren känns viktigt för mig. Och så vill jag att människor känner igen sig själva i bilden, så att det inte är stelt och uppradat. Det ska vara med känsla och fart, man ska komma ihåg de roliga tillfällena i livet.

Vad fick dig att starta företag?
Jag har alltid fotograferat och gjort brudbuketter, men inte tagit betalt. En väninna tyckte att jag skulle starta företag och börja ta betalt och det har jag inte ångrat en sekund.

Hur skiljer du dig från andra fotografer?
Jag tror att jag är väldigt personlig med människor, många av mina kunder blir vänner. De kan komma in i studion, ta en kopp kaffe och slänga sig ner i soffan. Jag bjuder på mig själv och räknar inte kronorna och minuterna.

Vad är unikt med dina bilder?
Det är svårt för mig att svara på, det är upp till betraktaren. En bild är ju alltid betraktaren som ser något i. Men jag vill ta naturliga bilder, jag vill fånga känslor, människor, naturen och hundar. Fånga den där lilla extra glimten.

Vad fotograferar du?
Jag speglar människors liv, från födseln och framåt. Det kan vara alltifrån gravidfotograferingar och nyfödda, till bröllopsbilder, porträtt, djur och natur. Jag har också många 50+ och pensionärer som vill ha fina bilder på sig själva, för att ge till barn och barnbarn. Sen gör jag även företagsbilder och körkortsbilder. Till brudpar brukar jag säga: ”Ska ni dra in på något, så gör det inte med bilder, de kommer att vara förvarade hela livet. Maten och tårtan äter man ändå bara upp…”

Vad säger kunderna om ditt fotograferande?
Igår hade jag 150 bilder som ett brudpar fick titta igenom. Då bjöd jag på fika och de fick se ett bildspel av bilderna på filmduk. Vi gick igenom alla bilderna en och en. Sen fick de välja vilka de vill spara och slänga, men de kunde nästan inte välja bort, de tyckte att alla bilderna var så bra, så det blev en hel bok och en stor canvas. Jag vill att kunden ska vara nöjd, så det får ta den tid det tar. De verkar väldigt nöjda.

Vad har du för ouppfyllda drömmar med ditt företagande?
Jag vill gärna ha fler företagskunder, ta bilder till hemsidor och böcker, som komplement till mina privata kunder.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.