”Jag vill leva livet fullt ut!”

Av Eva Lindblad

Hon tycker inte vi ska nöja oss med en medioker tillvaro.

CamillaCamilla Lebert Hirvi kallar sig själv för livsdesigner. Det går ut på att försöka hjälpa andra människor att finna sin passion och bli mer digitala och mer fria för att kunna utveckla sig fullt ut utifrån sina talanger. Camilla Lebert Hirivi är digital nomad, och som sådan kan hon leva sin passion.
Camilla Lebert Hirvi levde ett vanligt liv i Stockholm. Karriär, husbygge, hämta och lämna på dagis – kort sagt det vanliga ekorrhjulet – när hennes man plötsligt gick in i väggen. Så familjen beslutade sig för att ta en resa till Thailand, en resa som ledde till en stor förändring för hela familjen.
– Ja, vi bestämde oss för att vi ville stanna i Thailand. Så vi reste först hem, sålde vårt alldeles nybyggda hus, sålde alla våra saker, så att det som blev kvar rymdes i tre ryggsäckar. Så tog vi med oss vår då sexåriga dotter och köpte enkelbiljetter till Thailand.
Det var som att födas på nytt. Vi skalade av allt materiellt, sålde allt vårt bohag och sådant vi samlat på oss under lång tid. Det kändes som att gå ner i vikt. Ju färre saker vi hade, desto friare kände vi oss.

På plats i Thailand drabbades Camilla till en början av något som kan liknas vid en identitetskris.
– Ja jag tänkte Vem är jag om jag inte har mina vänner omkring mig? Vem är jag om jag inte gör en massa saker? Till slut insåg jag att jag skulle ägna mig åt att bara vara. Den insikten gjorde stor skillnad i mitt liv. Sedan den dagen lever jag enligt två viktiga deviser: Inga skulder och inget ägande.
– Att skala av har gett mig fokus på vad som är viktigt i mitt liv. Fokus på det allra, allra viktigaste. Det är för mig relationer, främst relationen till mig själv, men också till min familj och många andra. Fokus på vad jag kan bidra med till världen – nu som livsdesigner. Det kan kräva sina uppoffringar, men det är det verkligen värt. För jag lever min dröm. Jag visste bara inte att det var min dröm.

Nu har Camilla bott i Thailand i elva år och därefter på Rhodos i Grekland i två år. Och hon har aldrig ångrat sitt val den där gången…
– Friheten har blivit mitt rättesnöre.  Jag vill leva livet fullt ut. Jag vill känna att även om jag säger nej till att klättra på karriärstegen med möjlighet att tjäna massor av pengar, så är jag ändå enormt rik. Jag är rik på tid, rik på att jobba med det jag vill, rik och hög på livet.

Att ta ett så stort kliv och genomföra en så total förändring i sitt liv har givetvis inte alltid varit en dans på rosor. Det har krävt att Camilla har fått lära sig tänka i nya banor, lära sig vara mer lyhörd och att släppa på sitt kontrollbehov.
– Att vända upp och ned på allt vi är vana vid är skrämmande, frustrerande och samtidigt nyttigt. Jag lärde mig att lyssna och lära. Jag lärde mig visa ödmjukhet och vänta in. Jag lärde mig bygga relationer långsiktigt och inse att jag inte har rätt att döma för att folk gör saker på sätt som jag inte är van vid. Jag lärde mig vara utanför boxen och tänka nytt och på så sätt har jag också hittat nya perspektiv.

Nu arbetar Camilla via nätet och det fungerar minst lika bra som när hon tidigare träffade klienter live.
– Jag coachar  via Skype och vissa föredrar det sättet att bli coachade på, för det blir inte lika kravfullt.
Camilla Lebert Hirvi tror att detta med att leva som en digital nomad kommer att öka i framtiden och hon tror att det kommer att förändra världen och revolutionera livsstilen. De tekniska möjligheterna gör att allt fler kan arbeta via nätet och då välja att bo precis var man vill.
– Tänk om 50 procent av alla i Europa skulle flytta, hur skulle då infrastrukturen att påverkas? Då skulle vi inte behöva bygga en massa kontorskomplex inne i städerna? Vi skulle inte behöva de allmänna kommunikationerna och bilismen inne i städerna, hur skulle det gå med den? Vi skulle välja att bo på de platser som inspirerar oss bäst och vi skulle egentligen bara behöva en viktig sak: en bra uppkoppling.
– Det svåra är inte att komma på en affärside och paketera den, eller att lära sig hitta sina kunder på nätet. Nej, det svåra är att finna sitt sanna jag, och vill man leva som en nomad måste man fullt ut våga göra det.

Hur blir man då en digital nomad?
– Det handlar om fyra olika delar. För det första är det viktigt att du skaffar dig ett helt nytt sätt att tänka på livet, din livsstil, pengar och arbete. För det andra handlar det om att hitta vad du vill jobba med som knyter ihop dina kunskaper och det du brinner för, så att du verkligen kommer till din rätt och upplever glädje och passion när du arbetar. För det tredje handlar det om att bygga upp din verksamhet på nätet. Hur du når ut, hur du hittar dina kunder och hur du samarbetar med andra. Och för det fjärde behöver du lära dig hur du kan leva som en nomad och vad som krävs för att lyckas med det.

Vad är det då Camilla Lebert Hirvi livnär sig på?
– Det gäller att ha flera inkomstkällor på gång samtidigt som man snabbt kan växla mellan. Jag har e-program som jag säljer via min hemsida
www.peelitoff.net, jag har seminarier på nätet liksom interaktiva kurser där jag är med live. Jag Skype-coachar privatpersoner, småföretagare, chefer, singlar. Jag arrangerar resor, yogaresor och mindfullnessresor, jag håller i digitala nomadcamps både på Rhodos och i Thailand. Jag är hyresvärd och dessutom föreläser jag emellanåt i Sverige och coacher där också då och då.
– Nu är jag i färd med att lansera en ny relationssajt och planer finns att tillsammans med min man, Erik, bygga upp en ny verksamhet på någon ny ort i södra Europa. Ja, tiden räcker inte riktigt till, för allt vi vill göra.

Full av entusiasm och en riktig eldsjäl verkar hon vara, Camilla Lebert Hirvi, som plötsligt undrar: Vad brinner du för?  Vad skulle du vilja utveckla? Vad är din passion? –
Det är det här jag brinner för… Att hjälpa andra  förverkliga sina drömmar, att bli sina sanna jag och komma i sin fulla potential. Det är ofta jag nyper mig i armen och fylls av glädje över hur mitt liv ser ut. Jag känner en enorm tacksamhet. Allt tack vare att jag själv har valt att skala av och leva ett fokuserat liv med nära kontakt med min inre kompass. Det betyder inte att alla dagar är toppen, men väldigt ofta känner jag en sprittande glädje.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.