Katarina jobbar bara så mycket hon själv vill

Av Monica Ivesköld

Vem är Katarina?

Katarina Blom JonssonKatarina Blom Jonsson är född i Värmland utanför Karlstad. Hon har två uppvuxna barn, har tidigare varit egen företagare i 16 år och blev 2006 utbränd och trött på detta. Då arbetade Katarina som en produktionsbyrå.

Helst av allt vill Katarina jobba med distansarbete.
I grunden finns en marknadsföringsutbildning med en senare distansutbildning (Electronic Commerce) på Högskolan  i Gävle.

Lite kort om Blom Jonsson Avdelningonline

Nu jobbar Katarina som företagens marknadsavdelning. Hon är bl a inhyrd som informatör, kommunikatör och marknads­assistent, där uppdragstagare kan välja att hyra in kompetens på några få timmar (exempelvis 20 timmar/mån). Små företag har sällan råd att anställa bra kompetens på heltid vilket de får här. Även kortare eller längre uppdrag kan hon ta in.

Katarina jobbar idag med några företag. Hon tror att detta ”ligger i tiden”. Moroten är att jobba med det hon tycker är roligt och endast så mycket som hon själv vill. Ibland får hon förfrågningar om andra saker från kunden. Hon kan då vidarebefordra till andra kollegor (exempelvis bokföring).

Det är en stor fördel att verka på ”landet”. Katarina jobbar på distans online. Det kan innebära ett möte 1 gång/månad eller via Skype.
Företag i större städer är intresserade av att få detta på distans eftersom prissättningen och personalkostnaderna är lägre på mindre orter.

På sommaren sitter hon på klipporna nere vid sjön och jobbar, med datorn i knät. Denna livskvalitet, tycker hon att de kompetenta personerna runt omkring henne, också ska få möjligheter till.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.