Konsulten som satte det konstnärliga i fokus

Av Dorotea Pettersson

Anettes egenföretagande började när hon sa upp sig från ett arbete som gjorde det omöjligt att själv ta hand om sin dotter. Som ensamstående mor var det för svårt att inte kunna vara ledig när det behövdes. Detta var 1997 och sedan dess har Anette Prager arbetat i egen regi.

Anette Prager 2Hon började arbeta som rekryteringskonsult tillsammans med en väninna som också var ensamstående mor. De kom på idén att sälja in sig på en och samma tjänst och hade på så sätt tid för sina barn. På fritiden gick Anette på alla möjliga kurser. Främst inom personlig utveckling men studerade även steg 1 i psykoterapi. Allt detta samtidigt som hon jobbade. Inom henne hade hon en konflikt med sig själv. En konflikt mellan den strama businesskvinnan och den konstnärliga bohemen. Hon säger att när hon kom hem slängde hon av sig de strama kläderna och målade och drack Yogite. Det var tvära kast mellan personalrekryteraren och psykologistudenten som älskade att vara kreativ.

Anette är en väldigt nyfiken kvinna som vill väldigt mycket. Detta ledde till att hon till slut blev utmattad och all hennes energi försvann. Hon fick ont i kroppen och problem med hälsan. Hon kände då att det konstnärliga behövde få komma fram.  Att hon ville göra något mer kreativt och utifrån sig själv. Hon började göra smycken som hon till en början sålde på olika marknader. Flera somrar stod hon i Visby tillsammans med dottern och sålde sina smycken. Hon förstod då att detta var en verksamhet som bar. För sju år sedan köpte hon sin butik i Gamla Stan i Stockholm som hon fortfarande driver idag. Pragerdesign är en butik och ateljé i ett där Anette skapar smycken anpassade efter sina kunder. Kunden kan själv välja stenar och design och Anette skapar sedan efter deras vision.

Nu efter sju år har Anette tid att göra andra saker än bara syssla med smyckestillverkning. Vad hon ska göra med denna tid som hon har frigjort vet hon inte än. Hon får se vart det drar.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.