Kvinnligt entreprenörskap

Kvinnor har svårare att lyckas med sina egna företag för det finns för få bra kvinnliga förebilder och vår historia som företagsägare är inte speciellt lång.

Det har ”alltid” varit män i kostymer som gjort som det som de ”alltid” har gjort och när några modiga kvinnor började bryta normerna och starta företag kunde de inte annat än att göra som männen gjorde.

Idag börjar något nytt komma fram. Ett nytt sätt att driva företag. Kvinnor vill oftare göra business utifrån något de brinner för, ofta genom att hjälpa andra att må bättre eller genom att göra något vackrare. Något man skulle kunna kalla för kvinnliga kvaliteter.

Det finns några fallgropar som gör att kvinnliga företagare blir sårbara.

De kan hindra sig själva från att kliva fram i rampljuset och ta plats för de vill inte såra andras känslor och de vill inte få kritik. De vill gärna vara perfekta innan de kliver fram och perfekt blir man kanske aldrig, men absolut inte utan att våga ta större steg än tidigare och göra misstag.

Du kan alltid ändra riktning medan du kör, men du kan inte ändra riktning när du står stilla.

Känner du igen dig i det här ska du få några tips på hur du kan kliva fram mer kraftfullt och få saker att hända.

  1. Sluta presentera dig med ditt yrke! Presentera dig som en person som har lösning på någons problem. Du är inte massör eller coach.
  2. Vilka personer skulle uppskatta att få veta vem du är? Vilka känner du till som har den typen av människor i sitt nätverk? Lär känna dem och låt dem få veta hur bra du är. Om de är personer som tycker om att hjälpa andra (vilket de flesta av oss är) så kan de se till att du får kontakt med deras kontakter.
  3. Ta på dig kläder som är för stora. Mentalt alltså. Se in i din framtid. Vart vill du vara om ett år eller om fem år? Hur kommer du att känna dig då? Du har fått ett gott rykte, du har lätt att få de kunder du vill ha och du tjänar mer pengar. Den känslan som du tror att du kommer att ha då, den kan du ta på dig redan nu. Ta ut glädjen i förskott.
  4. Säg så lite du kan, men så mycket som du behöver. Var klar och tydlig när du kommunicerar. Fråga gärna en gång till än att ta för givet att du förstår. Och se till att du använder ord som är enkla och inte kan missförstås och prata om en sak i taget.
  5. Du måste inte bli omtyckt av alla. Du kan inte bli omtyckt av alla. Det är bara att gilla läget. Ju mer du sticker ut från mängden, ju mer kommer du att reta upp vissa människor. Kom ihåg att de egentligen inte pratar om dig. De pratar om vad de ser hos dig, och det är de som har problem med det. Du behöver inte ha det. Vågar du sticka ut hakan kommer du att märkas och vågar du vara dig själv kommer många fler att gilla dig än de som inte gillar dig.

Evakarin Wallin

Evakarin har jobbat både med att göra marknadsföring enklare och försäljning roligare och med att hjälpa människor att förverkliga sina drömmar. Det är två olika områden, men de har en sak gemensamt. Det är att alla vi människor bär på begränsande tankar om oss själva. De flesta av dem är vi inte ens medvetna om och därför hindrar de oss att få det vi vill ha. Hennes specialitet är att lära ut enkla tekniker som hjälper dig att se dina begränsningar och ger dig insikter om dig själv som för dig framåt. Hon visar hur du kan använda dina negativa känslor som en katalysator för att känna sig gladare och mer positiv och hur du vänder begränsande tankar om dig själv till stärkande tankar.

Evakarin Wallin has 4 posts and counting. See all posts by Evakarin Wallin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.