Lär dig av dem som gått den väg som du vill gå

Av Jeanette Ljungars

AnnBrittAnnBritt Svensson har en passion att se människor med hennes hjälp komma till insikt och utvecklas framåt. ”Det är en gåva att få vara med i andra människors utvecklingsprocess” säger hon.

AnnBritt har varit företagare tidigare i 10års tid men sitt nuvarande företag har hon sedan tre år tillbaka. Hon arbetar med mindfulness, stresshantering, sorgbearbetning och som coach genom sitt företag Competence4Life. Vilka hon ser alla passar väldigt bra ihop.

Resan började när hon som anställd såg att det finns många brister i ledarskap och hennes första tanke var att utveckla chefer till att bli bättre ledare. Men genom hennes egna erfarenheter och utbildningar inom personligt ledarskap, så kom det att bli de ämnesområden hon täcker idag istället. Med de kurser och utbildningar hon själv gick så insåg hon att ”oj, vad mycket man kan lära sig”. När hon år 2000 gick UGL (Utbildningsmetoden under UGL benämns ”upplevelsebaserat lärande” och bygger på Kolbs teorier om lärandet), fick hon många svar på varför saker och ting inte fungerar, varför hon reagerar som hon gör, hur hon ville ha sitt liv osv. Hon har alltid varit intresserad av hur människor fungerar och har även studerat psykologi. Hon halkade in på samtalspedagogik och sedan coaching. Härigenom fick hon många verktyg för att kunna hjälpa andra.

Det som AnnBritt arbetar med tar tid, och utveckling är en process. Man måste förstå att vissa saker behöver få ta tid. Precis som med allt annat när man får många nya saker på en gång.
Hon arbetar både med grupper och individuellt och hur lång tid var och en går hos henne är individuellt.  Exempelvis har hon grupper i sorgbearbetning som träffas åtta gånger, medan en del som vill lära sig om mindfulness går fem, åtta eller ännu flera gånger.

Hon har visioner och de handlar om att utveckla företaget än mer, skapa samarbete med andra och lära sig mer om andra saker som kan passa in i hennes företag. Hon anser det viktigt med nätverk och samarbete och ger råd till blivande företagare att omge sig med andra inom samma bransch som gått den väg som du vill gå. Lär dig av dem.
Ibland kan det dock vara en utmaning att hitta de rätta personerna att nätverka med. Som egenföretagare drunknar man ibland i allt som borde göras; marknadsföra, skapa kontakter, vara med på sociala medier, vidareutbilda sig, skaffa samarbetspartners etc.  Men det positiva överväger alltid. Hon älskar att fånga möjligheter och att ha korta beslutsvägar. När hon ser något hon vill göra, satsa på, så kan hon enkelt styra om. Att vara företagare ger enorm frihet. Det är det hon älskar, och som sagt att hjälpa andra människor framåt.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.