Låt det gudomliga ta ledningen!

Av Agneta Orlå

Anledningen till att jag valde att delta i en antologi om målsättning är att jag paradoxalt nog inte längre bryr mig om att sätta mål. Trots ett intresse sedan lång tid tillbaks för mental träning och målbildsträning så har jag ändå mer och mer genom åren avvikit från målfokus. Istället följer jag aktuell ingivelse och intuition som dyker upp. Det känns roligare och det blir ofta mer lättsamt och lustfyllt att följa de hintarna.

Jag tror att vi har mycket att vinna på att gå  ifrån en ibland alltför forcerad vilja, superfokus och en längtan efter att kontrollera utgången, till att släppa taget och lita på den inre vägledningen.  Jag tror också att det gynnar både den egna personliga utvecklingen liksom vårt företagande. Glädje och kreativitet infinner sig naturligt. Det är som att få tillgång till en  motor som ständigt driver på inifrån med positiv och nyfiken upptäckarlust. Drömmar och längtor realiseras allteftersom, men utan krav och måsten. Istället för att alltid försöka få saker att hända byts förhållningssättet till en mer avslappnad och tillitsfull öppenhet gentemot livets egen förmåga att veckla ut sig självt.

Ju mer vi blir samstämmiga med oss själva desto lättare har vi för att vara lyhörda och följa den inre kallelsen och bli det vi är ämnade att vara. Kanske det till och med är så att kallelsen står i proportion till hur mycket vi ägnat oss åt det inre jobbet, vår självrannsakan. Ju starkare självkännedom desto starkare inre signaler. Och ju starkare inre vägledning desto svårare har vi att överge oss själva. Risken att hamna under andras påtryckningar och inflytande blir mindre. Värderingarna sitter djupt och låter sig inte kompromissas med. Kallelsen driver på.

För mig är detta ”något” som talar genom hintarna, ingivelserna och intuitionen en källa till visdom och vägledning vi bör återknyta till. Alldeles oavsett vad vi kallar den källan – Livet självt, Fältet, eller det Gudomliga till exempel, så är jag övertygad om att den källan är långt klokare än vad vi själva är. Förstår vi på allvar att vi inte alltid vet vårt eget bästa kan vi i tillitsfull ödmjukhet lämna över oss och låta det Gudomliga leda. Släpper vi vår ”beställningslista” med angivelser om hur och när vi önskar den manifesterad, är jag övertygad om att det vi får uppleva är så mycket mer än något vi själva hade kunnat tänka ut.

 

I december lanserar Ariton Förlag boken ”Över mållinjen”, en antologi där 20 kvinnor delar med sig av sina erfarenheter om målsättning. Agneta Orlå medverkar med kapitlet ”Låt det gudomliga ta ledningen”.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

2 reaktioner till “Låt det gudomliga ta ledningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.