Lev ditt drömliv

Anna Åberg entreprenörJag heter Anna Åberg och har varit företagare sedan 1986. Idag lever jag som Digital Nomad, just nu på Malta. Det är en ära att få vara återkommande krönikör på Allt om Företagande. Jag skriver berättelser om mitt entreprenörskap som Digital Nomad och att leva platsoberoende.

Min ambition är att inspirera fler till att leva sina drömliv.

Företagarådran är stark hos mig. Den första företagaren i vår familj var min farmors mamma Tekla. När jag hade läst klart på universitetet i Umeå tyckte pappa att det var dags att det blev folk av mig och frågade vilken typ av företag jag vill ha. Jag ville driva en klädbutik eftersom jag gillade kläder och det verkade coolt med en klädbutik. Modebranschen är en av de tuffaste branscher jag varit inne i. Kul var det men jag upptäckte snart att jag inte gillade att stå i affär. Jag anställde två tjejer och startade en import firma så jag var mer fri och åkte på inköpsresor runt om i världen.

Jag var 23, chef för första gången och lärde mig den hårda vägen om ledarskap och affärsverksamhet. Det var roligare att resa och köpa upp kläder så jag och min dåvarande man beslutade oss för att lämna Sverige och finansiera ett liv som resande genom att importera och grossa kläder till Sverige. Vi levde som resande i tre år i bland annat Australien och Indonesien.

När vi bestämde oss för att skaffa barn ville jag föda och uppfostra barnen i Sverige. Men jag lovade mig själv att när mitt yngsta barn flyttar hemifrån ska jag börja resa igen. Jag älskar friheten att uppleva nya länder och kulturer när helst jag önskar.

När coachingen kom till Sverige var jag en av de första som utbildade mig till professionell coach och startade i samma veva ett coachingföretag. Mitt mål var att göra coachingen känd i norra Sverige. 2011 hade jag skapat en väl fungerande coachutbildning och coachagentur.

Jag älskar att starta verksamheter. När verksamheter är uppe på banan ser jag mig gärna om efter nya utmaningar. Ofta tar det mellan 3 – 5 år att bygga en verksamhet väl fungerande. Det har varit för mig en stor glädje att få arbeta med start ups i inkubatorverksamhet vid B.I.C Factory i Umeå. Jag har även engagerat mig i företagsaccelerationer genom att vara en av grundarna till Leia Accelerator.

I mars 2011 flyttade mitt yngsta barn hemifrån. I januari 2012 hade jag sålt hem, hus, coachutbildningsföretag och coachagentur för att starta mitt liv som Digital Nomad.

Idag säljer jag e-kurser i hur man digitaliserar sin affärsmodell.

Facebook
Linkedin
@annaaaberg

annaaberg.se

 

Anna Åberg

Har varit företagare sedan 1986. Lever som Digital Nomad, just nu på Malta. Min ambition är att inspirera fler till att leva sina drömliv. Idag säljer jag e-kurser i hur man digitaliserar sin affärsmodell.

Anna Åberg has 8 posts and counting. See all posts by Anna Åberg

2 reaktioner till “Lev ditt drömliv

 • 2012/10/30 kl. 17:18
  Permalink

  En inspirerande och fin skildring av att se möjligheter och att göra något av dem. It’s not about knowing, it’s about doing. Tack!

  Svar
  • 2012/10/30 kl. 17:22
   Permalink

   @Leif Molin  Tack Leif! Ja, entreprenörskap kokar till slut ner till att se möjligheter och göra något av dom. No more, no less 🙂

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.