Livets berg- och dalbana

Av Veronica Jugen

Viktoria Sjöberg är född och uppvuxen i Ungern men kom hit som sjuttonåring 1980 med sin mor och bror då modern gifte sig med en svensk man. Som liten tyckte hon om att följa med mamma till frisörsalongen, och genom ett stort intresse och observation lärde hon sig snabbt olika håruppsättningar och frisyrer. Även smink var ett stort intresse, men det var något hon var tvungen att träna på i smyg då det ansågs opassande.

1984 såg skönhetskarriären sitt ljus då hon hittade likasinnade vänner och började nätverka och lära sig av dessa. 1986 var hon klar med utbildningen som makeupartist och samma år flyttade hon tillbaks till Ungern med sin första make som var känd rockmusiker där. Då rocklivets glans försvann några år senare flyttande hon än en gång till Sverige, denna gång tillsammans med en son. Där stod hon, ensamstående mamma, och insåg att det var dags att ta tag i projektet ”starta eget”. Hon gick flera utbildningar som skulle hjälp henna att nå målet och hon tog även en del jobb som anställd på olika företag och salonger på vägen.

1998 öppnades hennes egen salong och hon säger själv att dessa år fram till nu har varit en berg- och dalbana. Allt flyter inte på och det är viktigt att hitta nya vägar och lösningar. Nu, med ny man och även en liten dotter, var målet med egen salong uppnådd. Under dessa, nästan 20 år, har hon hunnit med en hel del. Hon har tävlat, haft flera kändisar som kunder, modeshower, hennes skapelser har varit med i Eurovision Song Contest och även blivit känd för sina hårförlängningar.

2001 skilde sig Viktoria för en andra gång och ett år senare var hon gift för tredje gången. Hon var familjeförsörjare och jobbade hårt då den 13 år yngre maken var arbetslös sångare. Fem år senare fick han sin stora chans i Idol. Han blev känd över en natt, ”Idol-Andreas”. Men det var svårt att hålla sig kvar i rampljuset och snart efter tävlingens slut fick han lov att ta ett vanligt jobb, trots att det inte var så roligt. Äktenskapet tog slut då han hittade en ny, och skilsmässan stod klar 2014.

Nu är Viktoria sambo med en ny man. Hon ser inte sina skilsmässor som något negativt, utan som en lärdom. Just där och då var de precis det hon behövde och hon har fantastiska minnen kvar av. Hon poängterar att den viktigaste ingrediensen i ett bra förhållande är respekt. Glöm inte att vi alla är olika, vi har alla olika upplevelser genom våra liv och vi har alla vårt bagage. Uppskatta varandra och visa den uppskattningen. Beröm, var kärleksfull och våga älska!

 

I boken Boosta din Business är Viktoria Sjöberg en av 30 kvinnor som delar med sig av sina bästa marknadsföringstips. I WebbRadio Ariton kan du lyssna på hennes berättelse om livets berg- och dalbana.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.