M som i medvetenhet och Maria Appelqvist

Av Monica Ivesköld

Maria är doktor i sociologi och har varit verksam i 20 års tid. Det var en personlig tragedi som startade Marias personliga utveckling.

Maria AppelqvistFrån den dagen var det viljan att avsluta avhandlingen som drev Maria framåt, i övrigt helt utan mål och mening. Efter ett år i USA gjorde Maria vad som såg ut att vara forskarkarriär. Efter hemkomsten till Umeå och vidareflytt till Malmö 2001, kom Maria att undervisa i sitt ämnesområde migrationspolitik. En sak visste hon, och det var att hon inte ville bli professor i sociologi. Till följd av flytten till Malmö blev hon involverad i ett 3-årigt forskarprojekt. Där upptäckte hon att det fanns brister, hinder och problem som kunde relateras till ledarskapet. Efter att ha påbörjat sin egen coachningsutbildning stod allting klart för henne, även teoretiskt. Människor brister i frågor som rör ansvar och ledarskap. Hon såg komplexiteten i vad det betyder när grupper inte är koordinerade och inte har konkreta verktyg. Ju mer skolad som coach Maria blev, ju tydligare blev det att det var just detta hon ville arbeta med. Hennes företag kom att bli ett verktyg så att Maria kunde bidra till förändring i organisationerna. 

Alla pengar som Maria tjänade, återinvesterades i den egna utvecklingen. Hon skrev boken ”Du och din Jante – Reseguide i Janteland” eftersom det var uppenbart att fenomenet Jante bör ses som ett samhällsproblem och inte som ett uttryck för individuella åsikter.

Drömmen var att utbilda folk i hur de ska frigöra sig från Jantar och hon laborerade med digitala utbildningar. För snart fyra år sedan kom Maria att hamna inom området sexualitet i samband med att hon funderade över vad som ligger härnäst för coachingen. Hon stötte på människor som hade sådan insikt om sin egen kropp att de kunde ge uttryck för känslor. Det här var en helt ny värld för Maria, även om hon sedan många år ägnat sig åt yoga. De pratade om sig själva och vad de kunde känna i sin kropp på ett sätt som Maria ännu inte hade ord för. Det här blev ingången till fortsatta studier, nu inom ämnet sexualitet. Slutligen kom hon in på området pengar. Maria upplevde även detta som revolu­tionerande då det helt klart handlar om våra allra största omedvetna rädslor. Hon är certifierad coach i Secret Money Archetype, som betyder att alla har unika gåvor och utmaningar i sin relation till pengar. Här kan vi lära oss något, på ett helt nytt sätt. Plötsligt förstod Maria att hennes företagande hade varit en lyxhobbyverksamhet som tagit både tid och pengar. Maria beslutade att lämna högskolan. Trygg i förvissningen att detta är en del av framgångsresan, att använda sin tid effektivt, gör Maria mer fokuserad.

Vi har alla ett finansiellt livssyfte. För Maria blev det helt klart vad hennes eget livssyfte handlar om, nämligen den treenighet som utgör en del av dig och kan ses utifrån:

– din essens (vem du är och vad du gör här)
– sex (den livsenergi och kraft som för dig framåt)
– dina pengar (utgör resultatet av framgång)

När Maria har en VIP-dag, plockar hon fram det unika i dig, dvs vad din själ vill uttrycka.  Maria är övertygad, vi finns här för ett bestämt syfte och de flesta människor förstår inte hur de ska kommunicera dessa saker.

Även om livet inte handlar om pengar, menar Maria att vi ändå inte kan bortse från den faktorn. Pengar är en feedback. Det är en resurs som du kan skapa från. Problemet är att vi inte vet vad vi skall göra med våra pengar. Det som driver Maria till att vilja tjäna pengar är att på så vis bidra tillbaka till samhället. När människor kommer till hennes heldags­event går en del av intäkten till skydd för hemlösa kvinnor.

Maria vill representera vad det är att vara en kvinna i sin feminina essens och samtidigt företagare. För att bli rik måste du lära dig att ta emot pengar. Därmed väcker Maria frågan: Hur öppen är du för att ta emot den fullständiga njutningen i livet – din egen orgasm? Hur ser ditt sexliv ut?

Maria vill skapa en medvetenhet hos entreprenörer. Det yttre skapas från det inre. Ibland finns inget klart mål och en del människor är inte effektiva med sin tid. De har inte förstått vad som är anledningen med sitt företagande. Denna rädsla hindrar dem. Därför saknar de en klar och tydlig ”paketering”.

Här är Marias 3 goda råd till dig:

  1. Bestäm dig för att bli en seriös företagare – gör investeringar i din verksamhet
  2. Har du en mentor/coach som stöd?
    Det har alla idrottsmän.
    Om du tittar på dina investeringar, förstår du att du själv är en otroligt viktig komponent. Du måste förstå vilka rädslor som stoppar dig.
  3. Affärsinvesteringar är nödvändiga
    Ditt företag kan aldrig växa mer än du själv.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.