Magkänsla

mellanmålaMånga av oss entreprenörer är väldigt förtjusta i själva styra över våra liv. Att bestämma själv och lita på sin magkänsla kan till och med vara en av de största anledningarna till att driva eget. Med det i åtanke borde det inte vara så svårt att hitta sitt eget sätt att äta det som är bäst för en själv, eller hur? Vi känner ju oss själva och vet vad vi vill.

Ändå är det så lätt att halka in i gamla hjulspår när det gäller mat och att lita på löpsedlarna som (förutom i valtider) tjoar ut nya dieter var och varannan dag. Vi orkar inte tänka själva, vi ger oss inte chansen att lita på vår magkänsla när det gäller mat och ibland är det ärligt talat riktigt skönt när någon annan tänker och bestämmer åt en.

Ett enkelt sätt att äta rätt för att hålla energin uppe, orka jobba och se till att hjärnan har tillräckligt med energi är att mellanmåla mera och lita på din egen magkänsla. Inte löpsedlarnas eller någon annans. Du är du, med din unika uppsättning gener, med dina motionsvanor (för visst har du sådana?!) och med ditt företag. Ät mat massor av gånger under dagen, inte massor med mat varje gång. Svårare än så här behöver du inte göra det:

  • Ät frukost
  • Ät mellanmål
  • Ät lunch
  • Ät mellanmål
  • Ät middag
  • Ät eventuellt kvällsmål

Ju mer du äter av sådant som är bra för dig, desto mindre kommer du att vilja ha av sådan mat som inte gör dig till en mer framgångsrik entreprenör. Med det här upplägget har du hela sex chanser varje dag att välja rätt – bra va? Vad du väljer att äta vid varje tillfälle tar jag upp mer om nästa gång – på återseende om två veckor!

Hälsa mera™ med flera måltider så länge.

Heja dig!

Malin Lundskog

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.