Mänskliga kontrakt

Av Maria Petri

Maria PetriAlla är vi här på jorden för att vandra vår egen stig. Jag är övertygad om att min egen resa har bidragit till sådana insikter och kloka resonemang att jag nu är redo att sprida dessa till dig!

Marias Hälsostuga

Vägen till ett långt och hälsosamt liv!

Jag riktar mig till dig som vill lära dig leva livet. Jag riktar mig även till dig som är beredd att ta eget ansvar för din hälsa, vägen dit och har modet att förändras.

Marias Hälsostuga erbjuder ayurvedisk hälsorådgivning, yogaklasser, massagebehandlingar och personlig träning.

Vi är olika, eller hur? Var och en av oss har därför en alldeles egen och unik väg till hälsa. Ayurveda, betyder läran om livet, och syftar till att leva på ett sätt som gynnar just dig och din personlighetstyp.

Besvikelse har för mig ofta bestått i att inte kunna lita på människor. Jag har alltid värnat om att hålla fast vid – och genomföra avtal, så plikttroget och ansvarsfullt att jag nästan inte haft någon energi över till själva uppdraget. Mina starka värderingar präglar såväl privata relationer som affärskontakter. Jag balanserar mellan att vilja vara öppen, och att sätta gränser.

I företagandet ingår det att bygga nätverk, skapa långsiktiga relationer och att upprätta samarbeten. I min verksamhet vill jag tro på det goda hos såväl kunder, samarbetspartners som återförsäljare.

I alla relationer utsätter jag mig såklart för en osäkerhet och en möjlighet till att allt ska gå fel. Ändå tror jag på att ta del av varandra kunskaper och erfarenheter, vilket skapar en dynamisk interaktion och samspel som är väldigt häftigt! Även om jag är mitt företag, så har jag två roller – en Maria i trädgårdslandet och bland mina nära och kära, och en Maria som frontar hälsostugans utbud! I företaget ska jag inte ta på mig olika händelser på ett personligt plan, sätta tydliga gränser, vara noggrann men också utgå från att jag inte kan rädda mig från allt det oförutsägbara eller det jag inte kan råda över.

Det finns försäkringar som täcker inventarier, olyckor eller skador, men ingen variant mot människans svaga sida.

 5 tips på hur du skyddar dig från människans svaga sida:

  • Acceptera människans natur. Vi har alla fel och brister.
  • Tydliggör gränsen mellan dig som person och rollen i samarbetet.
  • Sänk förväntningarna på dig själv och omgivningen.
  • Bemöt andra människor och situationer med glimten i ögat.
  • Försäkra tilliten, och utgå ifrån en positiv attityd utan att vara naiv.

 

www.mariashalsostuga.se/

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.