Med design som drivkraft – tankar från en designkoordinator

Design. Ett ord som väcker tankar och känslor. Ett ord i tiden. Möjligen också ett uttjatat ord enligt vissa. För mig är design en drivkraft och något som signalerar möjligheter.

Kanske är design något som du också gillar, eller är det något som du brukar avfärda som trams? För mig är design mer än yta, det är istället en arbetsprocess och ett sätt att tänka. Visst, jag uppskattar vackra former och eleganta mönster. Men, när design är som bäst skapas nya tankebanor, kreativiteten och entreprenörskapet är på topp. Oavsett om det gäller produkter eller processer.

Och, nu satsas det rejält på design! Vinnova pratar om design och innovation, och på Almedalen diskuterades det design, affärsmannaskap och entreprenörskap. Från att design ofta endast har nämnts när man pratar om huruvida något ska ha en röd eller blå kulör börjar det nu bli ett område som får vara med och skapa när de stora penseldragen dras.

Designkoordinator?
Så över till mitt yrke – designkoordinator. Vad är det egentligen? Många höjer på ögonbrynen när jag berättar om det och undrar vad jag egentligen sysslar med. Är jag designer? Ritar jag produkter? Nej – jag är inte designer eller formgivare, men jag möter många i min vardag. Jag brukar säga att jag är projektledaren med designkompetens som samordnar designprojekt från start till mål eller är en inspiratör på vägen.  Jag är länken mellan kreatören och uppdragsgivaren där uppdragsgivaren ser nyttan med design men inte har kunskap om designprocessen, nätverket eller tiden för att förverkliga projekt. Ibland är jag föreläsaren som kan göra att du ser möjligheter med design, ibland är jag den som ser till att rätt personer hamnar på rätt plats i ett designprojekt och att det verkligen går i mål. Det är ett varierat arbete. Och det är ett fantastiskt arbete.

Att drivas av en passion
Jag har förmånen att arbeta utifrån mina passioner, vilket skapar engagemang, resultat och ren lycka. Att drivas av en passion för något unnar jag alla. Mina drivkrafter är design, entreprenörskap och kreativitet. Jag är övertygad om att de elementen gör skillnad i allas vardag, på alla företag. Design kan göra skillnad, låt mig inspirera dig till hur!

 

Mer om Ingela
Hemsida
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ingela Eriksson

Designkoordinator, projektledare, kommunikatör, pedagog och föreläsare. Kärt barn har många namn som det heter. Jag brinner för såväl för design entreprenörskap och kreativitet. När jag tog beslutet och sedan steget att förflytta mig från en bransch till en annan öppnade sig nya möjligheter. Min kompetens från två helt olika branscher skapar en unikitet och en drivkraft hos mig som är nyckeln i min yrkesvardag.

Ingela Eriksson has 12 posts and counting. See all posts by Ingela Eriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.