Michelle vill se människor växa

Av Lars-Eric Gustafson

Michelle IdendahlMichelle Idendahl började sitt företagande 2005 genom att bli återförsäljare av hudvårdsprodukter och hålla i kurser inom hudvård.
– Jag hoppade på detta med hudvårdsprodukter. Det var inte riktigt min grej.  Jag höll också kurser i personlig utveckling och i föräldraskap inom ramen för ett studieförbund.

Michelle höll på i flera år med egen verksamhet, men bestämde sig till slut för att lägga av och meddelade Skatteverket detta.
– Så helt plötsligt fick jag möjlighet att bli jobbcoach och fick en massa deltagare, så jag ringde Skatteverket och undrade om det var möjligt att dra tillbaka uppsägningen av F-skattebeviset.

Michelle fortsatte ett tag med jobbcoachning, men fann efter ett tag att det var något annat hon ville göra:
– Jag ville jobba med det jag känner passion för; att se människor växa och ge verktygen till detta. Jag ville hitta en sammankoppling av allt jag gjort tidigare, framförallt med människor.  Jag ägnade mig år självcoachning i denna vägledningsprocess.

2011 var hon med och startade en ekonomisk förening med inriktning barnomsorg, sysselsättning för personer med psykiska funktionsnedsättningar samt jobbcoachning. Michelles roll är att hålla i den administrativa delen av den ekonomiska föreningen.
– Vi jobbar med Sann-metoden med våra deltagare. Det är en metod för att stärka självkänslan och självförtroendet för att hjälpa dem att komma vidare i livet. Inspirationskällan är KBT, yoga och rollspel.

Michelle har många järn i elden och en massa idéer kring hälsa och utbildning.
– Jag håller på med allt möjligt. Jag har också mitt eget företag Idendahl. Jag håller webbaserade kurser inom personlig utveckling och så har jag tagit fram en handbok för idéutveckling. Den riktar sig till människor som funderar på att starta eget. Den innehåller tips och råd som man kanske inte direkt får i andra starta-eget-guider. Jag gör fördjupningar i hur man bygger sitt nätverk omsorgsfullt. Vad ska man tänka på när man väljer vilka man ska samarbeta med?

”Entreprenörskap” och ”socialt företagande” är två begrepp som återkommer när jag talar med Michelle. Hon vill nu ta nästa steg i utvecklingen med utgångspunkt från detta:
– Jag vill hjälpa människor att paketera idéer i form av koncept. Jag vill ge dem en bra start så de kan komma vidare och utveckla sina idéer. Ibland är den jag pratar med så intresserad av mitt tillvägagångssätt när jag hjälper dem att de själva vill veta hur jag gör. De börjar fråga mig om en massa saker hur jag går till väga. Det blir som en omvänd intervju.

Michelle brinner verkligen för hälsa och personlig utveckling:
– Det får inte vara så att din hälsa ska bero på var du bor. Jag vill ge alla människor verktygen för ett friskt liv var du än bor, avslutar Michelle.

Michelles tips för dig om ska starta eget:

  • Lägg fokus på de arbetsuppgifter som är kopplat till dina talanger samt din passion och om möjligt hitta andra människor som kan utföra de saker som du inte gillar eller är bra på.
  • Gör en kartläggning och riskanalys av de personer som du tänker samarbeta med. Att de har bra betyg och gjort bra tidigare är inte samma sak som att de är rätt för dig och ditt företag.
  • Gör en marknadsföringsplan och ett schema för hur du ska nå ut till dina kunder innan du startar. Om det finns möjlighet så testa den innan.

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.