När drömmen kommer till liv

Av Veronica Jugen

Anna Nilsson är en av 30 kvinnor som medverkat i boken Boosta din Business. I det halvtimmeslånga programmet i WebbRadio Ariton pratar hon om resan till den hon är idag, hur hon hamnade rätt och hittade sig själv som stylist och bloggstrateg.

Anna växte upp i en bra familj och hade en trygg barndom, men tonåren var jobbiga. Hon kände sig förvirrad och visste inte vad hon ville. Efter gymnasiet började hon jobba direkt, och även om hon inte trivdes stannade hon ett bra tag. Hon ville göra mer, och det var under den här tiden hennes blogg föddes. Kort efter blev hon utbränd. Hon orkade inte lyfta armen och när hon kände ett tryck över bröstet blev det akuten och sjukskrivning. Det var dags för en förändring!

 

Intresset för att starta eget hade länge funnits där och när hon fick idéen till att starta en webshop satsade hon. Produkter köptes in och mycket tid spenderades till att lära sig fota och redigera, och inte minst till att jobba med plattformen och designen. Försäljningen gick trögt och efter ett och ett halvt år var det bara att konstatera att det var inte så enkelt som hon först hade trott.

En natt drömde hon om att hon hjälpte människor att shoppa. Kort efter sökte hon till en stylistutbildning.  Idag hjälper Anna människor med att hitta sin stil, färger, klä sig efter passform, kombinera kläder, garderobsrenstning och mycket mer. Att se en kund skina upp efter en omstyling är något av det bästa hon vet.

Förtaget började komma igång på riktigt efter att hon anordnat en bloggfest som fick en hel del uppmärksamhet både från media och bloggsponsorer och efter ett tag ville hon mer. Hon ville bolla idéer med andra och samarbeta med andra likasinnade. Stylingteamet föddes. De jobbar med att rekommendera produkter, smink, skönhetsvård och kläder.

Att vara egen är både svårt och jobbigt, men lärorikt och så värt det. Att hålla igång motivationen även under motgångar är viktigt, men inte alltid så lätt. Några av Annas tips är att prata med vänner, umgås med nära och kära, lyssna på peppande musik, bolla idéer med samarbetspartners eller att helt enkelt ta en paus.

Anna brinner för att coacha och hjälpa andra och det är det hon har valt att fokusera på. Äntligen har hon hamnat rätt, hittat hem. Hon lever sin dröm.

Ge aldrig upp. Var envis. Kämpa!

 

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.