Nyinflyttade i Textile Fashion Center

 Av Desirée Lagerberg

Anders BourghartAnders Bourghart driver tillsammans med sin bror Hans företaget MindMoves Fashion AB, som designar och säljer kläder. MindMoves låter som ett ambitiöst firmanamn, men om man vet att bröderna har läst konstvetenskap och filosofi så förstår man sambandet. De vill göra kläder med tankar och design som har ett budskap. En design som är spännande, tankeväckande och annorlunda. Idéer och tankar kommer ifrån olika kulturer, och de samarbetar gärna med andra kreativa designers.

T-shirts med tryck och färgglada strumpor är några av de produkter man kan se på hemsidan. Några av trycken är utformade i samarbete med en konstnär och de färgglada strumporna har mönster inspirerade av  konst från olika kulturer.

Båda bröderna har drivit företag förut, på olika håll. Men det betyder inte att allting har varit enkelt. Det har varit en lång väg att hitta de rätta samarbetspartners och leverantörer. Kvalité, mått och syn på samarbetet är sådana saker som kan gå fel. Nu samarbetar företaget med ett svenskt företag i Bulgarien som producerar kläder. Men de letar samtidigt efter möjligheter att kunna ta hem produktion till Sverige. Målet är att kunna korta ledtider, att kunna korta ner leveranstider och tiden från idé till färdig produkt.

Försäljningen sker via återförsäljare, homepartyn, webbutiken och på det nya kontoret/butiken i Marketplace Borås lokaler i Textile Fashion Center.  Textile Fashion Center är en hel stadsdel som byggs i Borås med Textilhögskolan som en viktig del. Inflyttning kommer att ske i etapper. Andra delar kommer att bli Textilmuseet, gymnasie- och yrkesutbildningar och Marketplace Borås. Marketplace Borås är ett företagshotell och nätverk för företag inom textil, mode och design, med medlemmar som GinaTricot, H&M Rowells, Nellys, Almedahls, Kasthall, m fl.

Det är bara att gratulera MindMoves Fashion AB till de nya lokalerna, önska lycka till och hoppas att man har vägarna förbi snart.

 

Läs mer: http://www.hb.se/Om-hogskolan/Aktuellt/Textile-and-Fashion-Center-/

Gästkrönikör

Allt om Företagande bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Gästkrönikör has 226 posts and counting. See all posts by Gästkrönikör

En reaktion till “Nyinflyttade i Textile Fashion Center

  • 2013/11/13 kl. 12:59
    Permalink

    Design med budskap tycker jag om. Tycker namnet på företaget är en fullträff och det gör mig nyfiken eftersom jag inte direkt förknippar MindMoves med kläder. Spännande!

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.