obligatorisk friskvård?

 

trail Malin Dagens hälsotips: obligatorisk och utvecklande friskvård! Vad friskvården innehåller beror helt på dina förutsättningar, se till att utvecklas för du vet ju vad motsatsen till utveckling är, eller hur?

Allt du gör påverkar alla i din omgivning, lika mycket som din omgivning påverkar dig. Du som driver eget tycker kanske att det är din egen business hur du hanterar din hälsa? Tillhör det ditt privatliv om stressar utan att återhämta dig, sitter stilla och aldrig rör dig, äter mat som gör dig trött, ofokuserad och grinig? Är det enbart din business att du trycker ner dig själv, istället för peppar? Menar du på fullt allvar att dina samarbetspartners, dina medarbetare och andra som träffar på dig dagligen  inte har någonting med din hälsa att göra?

Du som är chef: är du allvarlig när du tycker att det är frivilligt för dina medarbetare om de ska motionera, äta sunt, vila, skratta och ha mål i livet? Är det upp till dina medarbetare om de vill lära sig mer om hälsa, träning, kost, glädje, stress, återhämtning? Har ni inte tid och råd att fokusera på hälsa nu? Tar det sen…

Vad är vi så rädda för? Varför vågar vi inte öppna upp och visa varandra att vi bryr oss om hur andra mår och presterar? Vi som företagare vill prestera så mycket som möjligt, vi vill att de vi samarbetar med och vår personal ska vara så effektiva och produktiva som möjligt. Eller hur? För att du ska vara den mest effektiva företagsledaren/entreprenören/medarbetare/människan (!) behöver du leva hälsosamt – det är inte bara din ensak. Dina samarbetspartners och medarbetare måste våga kräva att du utför ditt jobb på bästa möjliga sätt, att du orkar hålla fokus en hel arbetsdag. Din familj måste kunde kunna begära att du tänker på dig själv för deras skull. 

Eller?

Som du vet sedan tidigare är hälsa för oss på Hälsa mera en helhet – glöm den hälsohetsande utsidan, hitta ditt sätt att hälsa mera™ och framförallt: inför obligatorisk friskvård för dig själv, för de du samarbetar med, för din familj, för dina vänner, på jobbet. Det tjänar alla på! Obligatorisk friskvård – din garantistämpel för effektivitet, produktivitet och fokus.

Heja dig!
Malin Lundskog

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.