Öppna upp!

Sitter (eller står efter att du har läst Stå upp, det tjänar du på!) du mycket framför datorn under dagen? Kör du bil? Cyklar? Pratar i telefon? Äter? Det är ju sånt de flesta av oss gör, vilket får till följd att vi sjunker ihop, får tajta bröstmuskler, roterar axlarna framåt, skaffar oss gamnacke, stelnar till i bröstryggen och till slut får ont i nacke, ländrygg, rygg, axlar… Inte bra helt enkelt! Och helt enkelt att motverka också!

En vän till mig arbetar både med förebyggande och rehabiliterande träning tipsade om det här filmklippet på en kort, enkel övning du kan göra, varje dag, för att öppna upp i bröstet, sträcka på dig och se lika stolt ut i din hållning som du förtjänar att vara. Bra va?!

Gör ca 15 repetitioner, andas in när du för armarna uppåt och andas ut när du för dem nedåt. Är det från början omöjligt att stå upp och komma in med armarna intill väggen, sitt på en pall precis intill väggen, eller ligg på golvet med böjda ben och fötterna i golvet. Oavsett underlag; hela ryggen och armarna ska ha kontakt med det under hela rörelsen.

Öppna upp varje dag  och se lika stolt ut som du är över allt du åstadkommer. Varje dag.

Heja dig!

Malin

ps. min vän hittar du på Motiveras ds.

En reaktion till “Öppna upp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.